TRAVEL

Ηράκλειο: Αναδείχθηκε καλύτερη πόλη – προορισμός στα Greek Travel Awards Σκανδιναβίας

Ηράκλειο: Αναδείχθηκε καλύτερη πόλη – προορισμός στα Greek Travel Awards Σκανδιναβίας
Μία ακόμη βράβευση για την πανέμορφη πόλη

Ηράκλειο Κρήτης - Μία ακόμη βράβευση για την πανέμορφη πόλη - Κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στην τελετή απονομής των Greek Travel Awards Σκανδιναβίας» - Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική δυναμική του έχει αναπτυχθεί 

Το πρώτο βραβείο για την καλύτερη πόλη - προορισμό κέρδισε το Ηράκλειο, στην τελετή απονομής των «Greek Travel Awards Σκανδιναβίας».

Η τελετή απονομής διεξήχθη την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης (στην αίθουσα «Nobel Hall», όπου λαμβάνει χώρα παραδοσιακά η καθιερωμένη δεξίωση, μετά την απονομή των βραβείων Νόμπελ).

Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διάκριση για την πόλη, η οποία όπως υποστηρίζει η δημοτική Αρχή, επιβεβαιώνει την τουριστική δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

Για τα βραβεία ψήφισαν 20.000 άτομα από Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, καθώς και μια εννιαμελής επιτροπή με παράγοντες του τουρισμού από την Ελλάδα και την Σκανδιναβία.

Το βραβείο, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, παρέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και επικοινωνίας Gian Andrea Garancini.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σουηδικών Αρχών, καθώς και φορέων από την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη, η οποία κέρδισε αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό του καλύτερου προορισμού συνολικά (Περιφέρεια Κρήτης).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η πόλη που έχει «μαγέψει» εκατομμύρια τουρίστες

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης καθώς και ο μεγαλύτερος λιμένας του νησιού και το τέταρτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. Ο Δήμος Ηρακλείου, όπως προέκυψε με το πρόγραμμα Καλλικράτης, είναι ο τέταρτος πολυπληθέστερος της χώρας με 173.993 κατοίκους.

Το 2017 η πόλη του Ηρακλείου είχε ανακηρυχθεί ως η ταχύτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την κατάταξη αναδείχθηκε ως 20η σε επισκεψιμότητα περιοχή στην Ευρώπη, ως 66η περιοχή στον Πλανήτη και ως 2η στην Ελλάδα για το έτος 2017, με 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες και η 19η στην Ευρώπη για το 2018 με 3,4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σχετικές ειδήσεις