TRAVEL

Πρόβλημα βαλίτσα: 6 tips για να εξοικονομήσεις χώρο

Πρόβλημα βαλίτσα: 6 tips για να εξοικονομήσεις χώρο
Και το ταξίδι ξεκινά...
pixabay

Έφτασε η μεγάλη στιγμή, φεύγουμε… Βαλίτσα κλείσαμε…; Δεν κλείσαμε…

Για ακόμη μία φορά είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα «βαλίτσα»! Πάλι μάλλον κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά γιατί τα πράγματα ξεχειλίζουν… Έχουμε και κάποιες αμφιβολίες για το αν τελικά πήραμε όλα όσα θα χρειαστούμε στο ταξίδι μας. Ψυχραιμία…

Τι πρέπει να κάνουμε:

#1 Λίστα! Δεν ξεχνάμε ποτέ να κάνουμε λίστα, μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι και δεν ξεχάσαμε κάτι αλλά και δεν πήραμε μαζί μας πράγματα που τελικά δεν χρειαζόμαστε.

#2 Χρησιμοποίησε μια «λειτουργική» βαλίτσα. Διάλεξε μια βαλίτσα που θα έχει πολλούς χώρους ώστε να μπορέσεις να οργανώσεις καλύτερα την τοποθέτηση των αντικειμένων σου.

#3 Προσοχή στα παπούτσια! Μην τοποθετείς τα παπούτσια σου άτσαλα στην βαλίτσα, πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από ότι νομίζεις. Προσπάθησε να τα βάλεις όμορφα και ταξινομημένα -και πάντα σε σακούλα- για να εξοικονομήσεις χώρο. Επίσης, δε χρειάζεται να πάρεις δεκαπέντε ζευγάρια παπούτσια, σκέψου πρακτικά και πάρε παπούτσια που θα μπορείς να φορέσεις όλη την ώρα και να είναι άνετα.

#4 Βάλε τις κάλτσες μέσα στα παπούτσια. Θα εκπλαγείς με πόσο χώρο μπορείς να εξοικονομήσεις και έτσι θα καταφέρεις να μην τσαλακωθούν και τα παπούτσια σου.

#5 Κάνε ρολό τα ρούχα σου! Ναι, ναι… Μην τα διπλώσεις και θα εξοικονομήσεις χώρο και δεν θα τσαλακωθούν.

#6 Φόρεσε οτιδήποτε είναι πολύ ογκώδες. Για παράδειγμα το χοντρό μπουφάν που θέλεις να πάρεις, είναι καλύτερα να το έχεις στα χέρια σου. Με αυτόν τον τρόπο και δεν θα παγώσεις όταν φτάσεις στον προορισμό σου αλλά και θα έχεις πολύ περισσότερο χώρο στην βαλίτσα σου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις