ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός για Όλους: Έρχονται τα νέα voucher για 200.000 δικαιούχους από Σεπτέμβριο

Τουρισμός για Όλους: Έρχονται τα νέα voucher για 200.000 δικαιούχους από Σεπτέμβριο
Τουρισμός για όλους: Νέα voucher για ακόμα 200.000 δικαιούχους από Σεπτέμβριο
UNSPLASH

Τουρισμός για Όλους: Ακόμα 200.000 τυχεροί δικαιούχοι θα εξασφαλίσουν από τον Σεπτέμβριο 2022 το voucher διακοπών

Μετά την κλήρωση του Ιουλίου για τα πρώτα 200.000 ψηφιακά voucher, έρχεται η κλήρωση για τους επόμενους 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το ποσό που θα κερδίσουν από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Ιούνιο 2023.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, η κλήρωση θα γίνει από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά. Σύμφωνα με ενημέρωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ και έτσι ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον στα 61 εκατομμύρια, με τους δικαιούχους να φτάνουν συνολικά του 400.000.

Τα νέα ψηφιακά voucher αφορούν πολίτες που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση στο vouchers.gov.gr, έως τα μεσάνυχτα τις 21ης Ιουνίου, όταν έκλεισε και η πλατφόρμα.

Με τα επιπλέον voucher η κυβέρνηση επιδιώκει την ενίσχυση των πληττόμενων νοικοκυριών από την εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα. Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.