Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Πόρος: Ένας προορισμός - Αμέτρητες επιλογές (vid)

Ρούλα Κοτσέτα Ρούλα Κοτσέτα

Ο Πόρος, το νησί του Αργοσαρωνικού, που βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από τον Πειραιά, είναι ένας αγαπημένος προορισμός, που προσφέρεται ακόμα και για μονοήμερη απόδραση.

Στο νησί μπορείτε να φθάσετε μέσω του Γαλατά Πελοποννήσου, οδηγώντας μέχρι εκεί και παίρνοντας μετά το καϊκι για να περάσετε απέναντι, αλλά και από τον Πειραιά, που με το flying dolphin, απέχει μόλις μία ώρα.

Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία, όπως ονομάζεται και το ένα από τα δύο νησιά που τον αποτελούν. Το δεύτερο είναι η Σφαιρία, κι αυτό που τα χωρίζει είναι μια μικρή λωρίδα θάλασσας μετά τον Ναύσταθμο.

Βόλτα στην πόλη

Η πρώτη εικόνα φθάνοντας εκεί για πρώτη φορά, θα σας εντυπωσιάσει. Ένα λιμανάκι με πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη, με γραφικά σπιτάκια χτισμένα αμφιθεατρικά, με σοκάκια που οδηγούν σε πανέμορφα μαγαζιά αλλά και σε παραθαλάσσια ταβερνάκια και μπαρ.

Στο νησί βρίσκονται όλα σε κοντινές αποστάσεις, χωρίς ταλαιπωρία.

Μην παραλείψετε μια βόλτα στην Παλιά Χώρα, τις παλιές συνοικίες του Πόρου, αλλά και την απολύτως απαραίτητη επίσκεψη στο Ρολόι. Τοποθετημένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, έχει πανοραμική θέα στο κανάλι που χωρίζει το νησί από την ακτή της Πελοποννήσου, εικόνα που παραπέμπει σε λιμνοθάλασσα.

Στο αρχαιολογικό μουσείο, στην πλατεία Κορυζή, θα δείτε ευρήματα από τον ναό του Ποσειδώνα και την αρχαία Τροιζήνα. Τα ερείπια του ναού βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Δεν είναι σαφές ακριβώς πότε χτίστηκε, ωστόσο η κατασκευή του τοποθετείται γύρω στο 520 π.Χ.

Παραλίες

Ο Πόρος παρά τη μικρή του έκταση, διαθέτει πολλές παραλίες, που σχεδόν όλες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας, κατάφυτης ακτογραμμής του νησιού.

Οι περισσότερες είναι κοντά στην Πόλη και έτσι μπορεί κάποιος να πάει σε αυτές σε λίγη ώρα με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το ποδήλατο, ή με τα πόδια, αλλά και με βαρκάκια από το λιμάνι.