ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FTD: Το Βερολίνο ιδρύει ομάδα εργασίας για την «Grexit»

FTD: Το Βερολίνο ιδρύει ομάδα εργασίας για την «Grexit»

Ομάδα εργασίας που έχει επιφορτιστεί με τη μελέτη όλων των σεναρίων για την περίπτωση της Ελλάδας, ακόμα και μιας εξόδου της από την ευρωζώνη, έχει σχηματιστεί στο Βερολίνο με εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ στο παρελθόν οι πληροφορίες για την ύπαρξη «σχεδίου Β» διαψεύδονταν κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τους FT Deutschland, επικεφαλής της ομάδας εργασίας, που είναι 10μελής, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν.

«Οι συνάδελφοι πραγματοποιούν υπολογισμούς για τις οικονομικές επιπτώσεις (μιας εξόδου) και εξετάζουν πώς μπορεί να αποφευχθεί το φαινόμενο του ντόμινο σε άλλες χώρες της ευρωζώνης» δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλουν να είναι έτοιμοι για την αρνητική εξέλιξη μιας ενδεχόμενης εξόδου και για το πώς θα περιορίσουν τις επιπτώσεις κυρίως σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, αλλά και στη Γαλλία, η οικονομία της οποίας δέχεται πιέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ δεν διαψεύδει την ύπαρξη «ομάδας-Grexit»