ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Spiegel: Ενστάσεις της τρόικας για τα μέτρα

Spiegel: Ενστάσεις της τρόικας για τα μέτρα

«Ασαφή» χαρακτηρίζει τον τρόπο που σκοπεύει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις περικοπές ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ανέβαλε τις διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα λιτότητας, αφού στον πρώτο γύρο δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία. Ως εκ τούτου, η τρόικα έχει κάθε λόγο να αμφιβάλλει για το αν τελικά θα βρεθούν τα μέτρα που θα φέρουν τα 11,5 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, αναφέρει το περιοδικό.

Σύμφωνα με κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των πιστωτών δεν πείθονται από τα «ισοδύναμα» μέτρα που προτείνονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Μεταξύ άλλων, σημειώνει το Spiegel, προτείνονται τα αυξημένα έσοδα που θα αποφέρει το κυνήγι της φοροδιαφυγής να αντικαταστήσουν άλλα μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, η τρόικα έχει ένσταση, καθώς χαρακτηρίζει την πρόταση «μη ασφαλή». Το ίδιο ασαφή θεωρεί και πολλά από τα εναλλακτικά μέτρα που συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συνάντησή τους την Κυριακή, ενώ φέρεται να επιμένει στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Πάντως, ο Πολ Τόμσεν δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων: «Ήταν μια καλή συνάντηση».