ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο σφυρί τα «φιλέτα»: Δείτε τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο σφυρί τα «φιλέτα»: Δείτε τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Νέο πακέτο 168 κτηρίων και οικοπέδων του Δημοσίου, στο οποίο περιλαμβάνονται 15 ακίνητα στην Πλάκα, 137 προσφυγικές κατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τρεις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Η απόφαση ελήφθη στις 4 Μαρτίου και αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας». Με τη μεταβίβαση των παραπάνω ακινήτων το ΤΑΙΠΕΔ διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων που θα προωθήσει το προσεχές διάστημα προς αξιοποίηση, κυρίως μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης ή πολυετούς παραχώρησης χρήσης.

Προσφυγικά

Οι οκτώ πολυκατοικίες των προσφυγικών που χτίστηκαν την περίοδο 1933-1935 διαθέτουν 228 διαμερίσματα, εκ των οποίων το καθένα είχε κατά μέσον όρο 45 τ.μ. Χτίστηκαν για να στεγάσουν Μικρασιάτες πρόσφυγες. Σήμερα κατοικούνται περί τα 50 από τα 228 διαμερίσματα του συγκροτήματος. Αν και εκτιμάται ότι το Δημόσιο διαθέτει 177 διαμερίσματα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 137.

Ολυμπιακά Ακίνητα, Ξενία και ΤΑΧΔΙΚ

-Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου με όλα τα υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις είναι 92 στρεμμάτων .
-Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου είναι 100 στρεμμάτων .
-Το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά έχει επιφάνεια 2.000 στρέμματα.
-Το Ξενία του Πλαταμώνα είναι ένα ακίνητο επτά στρεμμάτων που χτίστηκε το 1960.

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνούν ακίνητα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Ένα βρίσκεται στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, έχει έκταση 660 τ.μ. και απαλλοτριώθηκε το 1974, Το δεύτερο βρίσκεται στη θέση «Κάτω Πορόια» του Δήμου Σιντικής Σερρών και έχει έκταση δύο στρεμμάτων.

Πλάκα, παραλίες και ακίνητα εξωτερικού

Στο Ταμείο περνά προς αξιοποίηση μία σειρά ακινήτων που βρίσκονται στην Πλάκα.

Ακόμη, μεταβιβάζονται γεωτεμάχια σε Τουρκολίμανο Ελευσίνας (17 στρέμματα), το αγρόκτημα Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής (27 στρέμματα), καθώς και οι εκτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δασάκι-Κρυονέρι (134 στρέμματα) και Τρανό Λειβάδι (230 στρέμματα). Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τις παραλίες Αρκούδι Πηνειού Ηλείας (13 στρέμματα) και Πλύτρα - «Παχειά Άμμος» Μονεμβασιάς Λακωνίας (15 στρέμματα).

Στο μεταξύ, μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον (2211 Massachusetts Avenue), που αποκτήθηκε από το Δημόσιο το 1949, οικόπεδο της περιοχής Hatfield στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, έκτασης 1.766 τ.μ. που αγοράστηκε το 1996, καθώς και ακίνητο στο Ερεβάν της Αρμενίας, συνολικού εμβαδού 1.156,7 τ.μ.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο τον κατάλογο με τα 168 ακίνητα που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ