ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες ακόμη νεκροί στο βυθό της μεταναστευτικής πολιτικής

Δεκάδες ακόμη νεκροί στο βυθό της μεταναστευτικής πολιτικής

Λίγες ημέρες από το τραγικό ναυάγιο που συγκλόνισε την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη, με 328 νεκρούς μετανάστες ένα νέο δυστύχημα σημειώθηκε ανοιχτά του ιταλικού νησιού.

Το πρακτορείο Ansa αρχικά έκανε λόγο για 50 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με σημερινό του δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τραγικό δυστύχημα ήταν 34.

Το ιταλικό πρακτορείο σημειώνει πως 150 άνθρωποι διασώθηκαν και βρίσκονται σε πλοίο των αρχών της Μάλτας και άλλοι 50 σε πλοίο των λιμενικών αρχών της Ιταλίας.

Από τους διασωθέντες, δέκα παιδιά έχουν ήδη επιβιβαστεί σε ελικόπτερο των ιταλικών αρχών με προορισμό τη Λαμπεντούζα. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ανακοίνωσε χθες επισήμως ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο είναι 26.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 500 λαθρομετανάστες, πριν βυθιστεί πήρε φωτιά όταν κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές στέλνοντας σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

2

Δυο περιπολικά σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και ένα των τελωνειακών αρχών έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια καθώς επίσης ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα.

1

Συνολικά 143 παράνομοι μετανάστες, από τους 206 επιζώντες έφτασαν σήμερα το πρωί στη Βαλέτα. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι τα νοσοκομεία της Βαλέτας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ώστε να φροντίσουν τους επιζώντες που θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη. Ορισμένοι από τους μετανάστες ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που κρίθηκε ότι δεν θα άντεχαν το 10ωρο ταξίδι με πλοίο μέχρι τη Μάλτα και για αυτο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Λαμπεντούζα.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ναυάγιο πλοίου με μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Στη Μάλτα επιζώντες του ναυαγίου ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Λαμπεντούζα: Η τραγωδία που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά

Συγκλονίζει το φωτογραφικό άλμπουμ των θυμάτων στη Λαμπεντούζα (pics)

Ιταλικός τύπος: «Λαμπεντούζα - Η σφαγή της ντροπής»

Ημέρα πένθους στην Ιταλία για την τραγωδία με θύματα μετανάστες

Ημέρα πένθους στην Ιταλία για την τραγωδία με θύματα μετανάστες

ΣΥΡΙΖΑ για Ιταλία: Ολέθρια η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ