ΚΟΣΜΟΣ

Η Νότια Αφρική «αποχαιρέτησε» τον Νέλσον Μαντέλα

Η Νότια Αφρική «αποχαιρέτησε» τον Νέλσον Μαντέλα

Η κηδεία του Νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα άρχισε σήμερα στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου, στο νότιο τμήμα της χώρας.

KHDEIA3

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην ιδιοκτησία των Μαντέλα, παρουσία 4.500 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, δεκάδες μέλη της οικογένειας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Αφρικανοί και άλλοι ηγέτες και διασημότητες, όπως η Όπρα Ουίνφρι και ο πρίγκιπας Κάρολος.

KHDEIA4

Με την κηδεία ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο πένθος για τον ήρωα του αγώνα κατά του Aπαρτχάιντ, ο οποίος πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών.

KHDEIA5

Η τελετή της κηδείας μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση από τις 08:15 τοπική ώρα. Μεγάλες οθόνες είχαν στηθεί για το λόγο αυτό σε ολόκληρη τη χώρα.

KHDEIA6

Η τελετή της κηδείας άρχισε με τη μεταφορά του καλυμμένου με τη νοτιοαφρικανική σημαία φέρετρου κάτω από μια τεράστια σκηνή που έχει στηθεί στην ιδιοκτησία των Μαντέλα.

OPRA

Κατά την έναρξη της τελετής το λόγο πήρε η πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου Μπακέλα Μπέτε, η οποία τόνισε στη σύντομη ομιλία της ότι ο Μαντέλα "κατέστησε την υποδουλωμένη χώρα τη Νότια Αφρική του σήμερα".

maaaaa

Το πρώτο μέρος της τελετής διήρκησε πάνω από δυο ώρες. Στις 10:00 οι κάμερες έκλεισαν καθώς η οικογένεια επιθυμεί η ταφή του Μαντέλα να πραγματοποιηθεί σε στενότερο κύκλο.

SYGGG

Μόνο 450 άνθρωποι, κυρίως συγγενείς, παρέστησαν στη ταφή, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα τελετουργικά των Κόζα, της φυλής του Μαντέλα.

KHDEIA7

Η κηδεία είναι μια σύνθετη τελετή στόχος της οποίας είναι η επικοινωνία με τους προγόνους ώστε να επιτραπεί στο πνεύμα του θανόντα να αναπαυθεί.

KHDEIA9

Διαβάστε επίσης:

Στη γενέτειρά του η σορός του Μαντέλα

Αποκάλυψη – ΣΟΚ για την τελετή στη μνήμη του Μαντέλα (vid)

Βίντεο: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νέλσον Μαντέλα

Eπιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα

Οι τρεις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του Μαντέλα