ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας όρκισε 36 εθελοντές - στρατιώτες

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας όρκισε 36 εθελοντές - στρατιώτες

Τριάντα έξι εθελοντές ορκίστηκαν σήμερα στη Συμφερόπολη, ενώπιον του φιλορώσου πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, για να υπηρετήσουν ως στρατιώτες στις αμυντικές δυνάμεις που συγκροτεί η επαρχία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου η ορκωμοσία έγινε στην αυλή ενός κτιρίου, τα ουκρανικά, γαλανοκίτρινα εμβλήματα του οποίου είχαν ξαναβαφτεί βιαστικά στα χρώματα της ρωσικής σημαίας: κόκκινο, μπλε και άσπρο. Οι εθελοντές, που φορούσαν στολές παραλλαγής και κρατούσαν αυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ, ορκίστηκαν "να υπερασπιστούν τον λαό της Κριμαίας".

Ο Αξιόνοφ, μπροστά σε κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων απ' όλον τον κόσμο, και φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το πουκάμισό του, ευχαρίστησε τους εθελοντές "για την αφοσίωσή τους σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο". "Είστε στο εξής ο προμαχώνας του λαού της Κριμαίας", τόνισε.

Οι εθελοντές, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, πλησίαζαν σε ένα τραπέζι πάνω από το οποίο κυμάτιζε η ρωσική σημαία και διάβαζαν ανά τριάδες τον όρκο: "Δεσμεύομαι να υπερασπίζομαι τον λαό της Κριμαίας και να τηρώ κατά γράμμα το σύνταγμα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας".

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αξιόνοφ είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν ορκιστεί 186 εθελοντές. "Δεν είναι στις προθέσεις μας να πολεμήσουμε με κανέναν. Θέλουμε μόνο να αποφασίζουμε ελεύθερα για τη μοίρα μας. Για αυτόν τον λόγο δημιουργούμε τις ένοπλες δυνάμεις. Μετά το δημοψήφισμα θα μπορούν να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό", τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τους στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν περικυκλωθεί μέσα στις βάσεις τους από Ρώσους στρατιώτες και φιλορώσους πολίτες, ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά το δημοψήφισμα "θα μπορούν είτε να φύγουν από το έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας είτε, εφόσον είναι πολίτες της και το επιθυμούν, να ορκιστούν πίστη στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ή στη Ρωσική Ομοσπονδία".

Διαβάστε επίσης:

«Η Κριμαία δεν μπορεί να προσκαλέσει παρατηρητές του ΟΑΣΕ»

Το FBI ερευνά τη διαφθορά επί προεδρίας Γιανουκόβιτς

Λευκός Οίκος: Νόμιμη η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας

Τη βοήθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησε η Ουκρανία

Ενημέρωσε τον Πούτιν για τις προθέσεις της Δύσης ο Λαβρόφ