ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκαν μέλη της αλ Κάιντα

Σκοτώθηκαν μέλη της αλ Κάιντα

Ένας Αλγερινός, ένας Πακιστανός και ένας Σαουδάραβας, όλοι τους μέλη της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης του στρατού εναντίον του τρομοκρατικού δικτύου στη νότια Υεμένη.

«Η σορός του Άμπου Αγιούμπ Αλ-Τζαζάϊρι, ενός τοπικού (Αλγερινού) αρχηγού της Αλ Κάιντα, εντοπίστηκε στην κοιλάδα Ουάντι Ντίκα», που βρίσκεται μεταξύ των επαρχιών Σάμπουα και Αμπιάν, ανέφερε το υπουργείο στον ιστότοπό του (26sep.net).

«Ένας άλλος τοπικός αρχηγός, ο Νάκι Μάκνι, που είχε το ψευδώνυμο Μίκασα (υπήκοος Πακιστάν) σκοτώθηκε από τους γενναίους μας στρατιώτες όπως κι ένας άλλος με το όνομα Αμπού Ντοτζάνα (από τη Σαουδική Αραβία) στην επαρχία Σάμπουα» προσέθεσε το υπουργείο.

Όπως ανέφεραν ένας αξιωματούχος και μια πηγή ασφαλείας, οι δυνάμεις της Υεμένης σκότωσαν σήμερα τρία μέλη του τρομοκρατικού δικτύου τα οποία οι αρχές πίστευαν ότι είχαν επιτεθεί εναντίον ενός Γερμανού διπλωμάτη στα τέλη του προηγούμενου μήνα και είχαν διαπράξει δολοφονίες στην πρωτεύουσα Σανάα.

Η πηγή ασφαλείας είπε ότι μια αντιτρομοκρατική μονάδα πραγματοποίησε έφοδο σε ένα σπίτι στη συνοικία Σμάϊλα στη νότια Σαναά και σκότωσε 3 μαχητές της Αλ Κάιντα.

«Αυτοί είχαν οργανώσει την απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός Γερμανού διπλωμάτη» διευκρίνισε η πηγή ασφαλείας.

Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν μαχητή, που ευθύνεται για την δολοφονία ενός στελέχους των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας στη Σαναά χθες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

To υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης ανακοίνωσε ότι ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Ουάελ Αμπντάλα Μασούντ αλ Ουάελι, ήταν ο εγκέφαλος πολυάριθμων επιθέσεων εναντίον Δυτικών στόχων, περιλαμβανομένης της απαγωγής ενός ζευγαριού από την Ολλανδία πριν από μήνες.

Από την έναρξη της επιχείρησης, πριν από 9 ημέρες με στόχο την απώθηση της Αλ Κάιντα από τα οχυρά της στη νότια Υεμένη, οι αρχές έχουν ανακοινώσει τον θάνατο πολλών ξένων μαχητών του δικτύου: σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν ένας Τσετσένος, ένας Ουζμπέκος και 6 Σαουδάραβες.