ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τον Χάφταρ

Λιβύη: Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τον Χάφταρ

Ο ανώτατος διοικητής των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι άνδρες του εντάχθηκαν στη δύναμη του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος υποστηρίζει ότι θέλει να "εκκαθαρίσει" τη χώρα από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές αλλά κατηγορείται από την κυβέρνηση για απόπειρα πραξικοπήματος.


Δεν είναι σαφές πόσοι στρατιώτες στηρίζουν τον Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου εξαπέλυσαν επίθεση την Παρασκευή εναντίον των ισλαμιστών στη Βεγγάζη. Στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι.

"Είμαστε με τον Χάφταρ", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ουάνις Μπουχαμάντα, ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων. Νωρίτερα, μιλώντας ζωντανά σε τηλεοπτικό κανάλι είχε ανακοινώσει ότι οι άνδρες του θα ενταχθούν στην "Επιχείρηση Αξιοπρέπεια", όπως αποκαλεί ο Χάφταρ την εκστρατεία που διεξάγει ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός που έχει συγκροτήσει.

Οι ειδικές δυνάμεις είναι οι καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες του νεοσύστατου στρατού της Λιβύης. Από πέρσι είχαν αναπτυχθεί στη Βεγγάζη για να βοηθήσουν να σταματήσουν οι δολοφονίες και οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, όμως δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν τους βαριά οπλισμένους ισλαμιστές που λυμαίνονται την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Εκρηκτική η κατάσταση στη Λιβύη