ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος πάνω στα συντρίμμια της Γάζας (Σκληρές εικόνες+video)

Θρήνος πάνω στα συντρίμμια της Γάζας  (Σκληρές εικόνες+video)

Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ισραηλινές κανονιοφόρους σκότωσαν τέσσερα μικρά παιδιά που έπαιζαν στο λιμάνι της Γάζας

Μία μητέρα ουρλιάζει με πόνο αφού κηδεύει το παιδί της που σκοτώθηκε μαζί με τα τρία ξαδέρφια του καθώς ισραηλινός πύραυλος εκτοξεύτηκε στην παραλία που έπαιζαν τα παιδιά...

Δύο δεκάχρονα παιδιά και άλλα δύο 11 ετών, ντύθηκαν με τις σημαίες της Χαμάς στο τελευταίο ταξίδι τους. Θύματα και αυτά της μακριάς λίστας των νεκρών στον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα..

«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών. Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν για να σωθούν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα. Φαινόταν σαν να τα κυνηγούσαν τα βλήματα», δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας .

Την ίδια ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας κάποιοι θρηνούσαν την απώλεια των παιδιών τους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον θάνατο των τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων ότι «η πληροφορία αυτή ερευνάται».

Ο ΟΗΕ κάλεσε το Ισραήλ να συμφωνήσει για την «μονομερή ανθρωπιστική ανακωχή ώστε να μπορέσει να παραδοθεί βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από νερό, τρόφιμα και άλλα είδε πρώτης ανάγκης στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα παιδιά αυτά έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία είδαν δημοσιογράφοι και τα οποία κατέστρεψαν ένα κατάλυμα σε μια παραλία της Γάζας, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών μίας οικογένειας ψαράδων. Το κατάλυμα αυτό απείχε περίπου 200 μέτρα από ένα ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες και το βίντεο

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα παιδιά «μάρτυρες» του παραλογισμού