ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη άνδρα που «απείλησε την ασφάλεια του Λευκού Οίκου»

Σύλληψη άνδρα που «απείλησε την ασφάλεια του Λευκού Οίκου»

Ήταν να μην πάρουν μπροστά... Λίγες μόλις ώρες μετά την εισβολή ενός Τεξανού στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν έναν άλλον άνδρα, τον οποίο έκριναν ως απειλή για την ασφάλεια της προεδρικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου, Έντ Ντόνοβαν στη νέα υπόθεση απειλής κατά του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου, εμπλέκεται ένας πολίτης ο οποίος αρχικά πλησίασε τις πύλες του Λευκού Οίκου με τα πόδια, απομακρύνθηκε για λίγο και στη συνέχεια επέστρεψε με το όχημα του μπροστά από τις πύλες του Λευκού Οίκου.

«Αρνήθηκε να φύγει και συνελήφθη για καταπάτηση», δήλωσε ο Ντόνοβαν χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον συλληφθέντα ή την απειλή που αντιμετώπισε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό αυτό, όμως, είναι το δεύτερο μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Την Παρασκευή, ο Όμαρ Τζ. Γκονζάλες, πέρασε στο εσωτερικό του περιβόλου του Λευκού Οίκου αφού σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί από τα μέλη της μυστικής υπηρεσίας.

Η περίπτωση του Γκονζάλες χαρακτηρίστηκε μια από τις σοβαρότερες παραβιάσεις των μέτρων ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος μαζί με την οικογένειά του απουσίαζε στο Καμπ Ντέιβιντ κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Η ικανότητά του Γκονζάλες, ο οποίος ήταν άοπλος, να φτάσει τόσο κοντά στο Λευκό Οίκο έχει εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας σε ένα κτίριο που έχει δρακόντεια μέτρα φρούρησης από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας και ελεύθερους σκοπευτές.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Δίνουν στην Αίγυπτο 10 «απάτσι» για τη μάχη κατά του ΙΚ