ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά του ΙΚ σε Συρία και Ιράκ

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά του ΙΚ σε Συρία και Ιράκ

Σε έξι νέες αεροπορικές επιδρομές, εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, προχώρησε τις τελευταίες δύο ημέρες η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, οι δυνάμεις των ΗΠΑ, σε συντονισμό με ιρακινά χερσαία στρατεύματα, πραγματοποίησαν επίσης έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών στο Ιράκ, κοντά στη Φαλούτζα και στη Μπάιτζι, με τη συμβολή της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Στο Ιράκ οι τρεις από τις επιδρομές έπληξαν θέσεις του ΙΚ νότια του διυλιστηρίου της Μπάιτζι, μια μικρή ομάδα τζιχαντιστών, όπως επίσης οχήματα και κτίρια. Στη Φαλούτζα, δε, επλήγη μια μεγάλη μονάδα μαχητών του ΙΚ.

Από την άλλη, στη Συρία, αμερικανικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να καταστρέψουν ένα μέρος της βοήθειας που είχε ριφθεί νωρίτερα από αέρος για τους Κούρδους μαχητές, ώστε να αποτραπεί «το να πέσουν οι προμήθειες στα χέρια του εχθρού».

Σημειώνεται ότι το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα το Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, με τους βομβαρδισμούς πάντως του διεθνούς συνασπισμού να συμβάλλουν στην ανάσχεση της προέλασης των τζιχαντιστών.

Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 135 πλήγματα στο και γύρω από την πόλη Κομπάνι…

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία: Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ

Η Ρωσία επεκτείνει την απαγόρευση εισαγωγής ευρωπαϊκών προϊόντων

Ιράν: Επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες που δεν φορούν σωστά τη μαντήλα!

Ένας ακόμη εργαζόμενος του ΟΗΕ θύμα του Έμπολα

Έμπολα: Ανέρρωσε και η Νορβηγίδα γιατρός!

Αίγυπτος: Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο και γέννησε στο δρόμο! (vid)

Γαλλία: Κατηγορούμενος τζιχαντιστής υπέβαλε μήνυση για απαγωγή!