Πού ψηφίζω - Βρείτε το εκλογικό σας τμήμα με ένα κλικ

Newsroom Newsroom

Πού ψηφίζω - Βρείτε το εκλογικό σας τμήμα με ένα κλικ

Ακόμα και στο παρά ...ένα μπορεί κάθε ψηφοφόρος να δει με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή που μπορεί να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα 25 Ιανουαρίου 2015.

Με την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, κάθε πολίτης συμπληρώνοντας τα στοιχεία του έχει τη δυνατότητα να δει στο «Mάθε που ψηφίζεις» σε ποιο τμήμα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αλλά και -μέσω χάρτη-να εντοπίσει το ακριβές σημείο που βρίσκεται αυτό.

Οι κάλπες ανοίγουν σήμερα Κυριακή στις 7:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 19:00.

Ακριβώς στις 19:00 άλλωστε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls των εκλογών 2015.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2015, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στις 21:30.


Σε ποιο τηλέφωνο θα μάθετε το εκλογικό σας κέντρο


Εκτός από το διαδίκτυο, οι εκλογείς μπορούν μάθουν και απο το τηλέφωνο, που ψηφίζουν.

Το τηλέφωνο για το «που ψηφίζω», που μπορούν να καλούν οι ψηφοφόροι είναι το 2131361500.

Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες από 09:0 έως και 19:00 ενώ σήμερα Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 07:00 έως τις 19:00.

Ποιοι ψηφίζουν

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές οι ψηφοφόροι που θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 19.733 εκλογικά τμήματα είναι 9.808.760 άτομα.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν.

Ποιοι εξαιρούνται απο την υποχρέωση της ψηφοφοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι από την ανωτέρω υποχρέωση, εξαιρούνται, οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:

  • Αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.
  • Όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
  • Οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών , λόγω μη συμπληρώσεως, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια, του αριθμού των σαράντα ( 40), τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας 3.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved