Live Chat Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται στο Μόναχο κόντρα…

Επίδομα θέρμασης: Η πρόταση του Μαξίμου για το «καυτό» ζήτημα της τιμής του πετρελαίου

Το «καυτό» ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης τέθηκε,…

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανακαλύφθηκαν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο

Μιλώντας μετά την πρώτη έρευνα που διενήργησε…

Νέα «παράσταση» Ζάεφ: Το όνομα «Μακεδονία» δεν αλλάζει, αλλά συμπληρώνεται

Σκοπιανό: Συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές…

Η DPG Digital Media αναλαμβάνει την εμπορική εκμετάλλευση του site του Chef Γιώργου Τσούλη

Εμπλουτίζοντας περαιτέρω την ευρεία γκάμα των προτάσεών…

Τοξικό το κλίμα με τη Folli Follie: Πετάνε έξω τον Κουτσολιούτσο από παντού

Τοξικό το κλίμα με τη Folli Follie: Πετάνε έξω τον Κουτσολιούτσο από παντού

ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ

Σκάνδαλο Folli Follie: Η αγορά παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας και αποστάσεις από τα πεπραγμένα της οικογένειας Κουτσολιούτσου - Τελευταία εξέλιξη: Ο ελβετικός Όμιλος Dufry απαίτησε την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό του συμβούλιο

Σε μια προσπάθεια να μην συνδεθεί μετά όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Όμιλο της Folli Follie, η Dufry, σύμφωνα με πληροφορίες ανάγκασε σε αποχώρηση τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο από το διοικητικό της συμβούλιο και ανακοίνωσε πως ο παραιτηθείς προέβη σε αυτήν του την κίνηση «προκειμένου να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητές του».

Την ίδια ώρα, εξοργισμένη όμως φέρεται και η διοίκηση της Fosun με την οικογένεια Κουτσολιούτσου καθώς ακόμη και σήμερα δεν έχει δοθεί καμμία απάντηση επί των ερωτημάτων που τις έχει θέσει, ενώ την ίδια στιγμή αποστασιοποιημένη εμφανίζεται η Fidelity η οποία κατέχει ποσοστό 8%.

Οι εξελίξεις στη Folli Follie ανάγκασαν τον κινέζικο Όμιλό να προχωρήσει σε επαπενεξέταση της στρατηγικής του στην ελληνική αγορά. Και αυτό γιατί παρά τη στήριξη που παρείχε στον όμιλο Folli Follie τελικώς οι εξελίξεις αλλά και οι χειρισμοί γύρω από το ζήτημα την έχουν αφήσει εκτεθειμένη προς τους μετόχους της.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Folli Follie : Ο εισαγγελέας ανοίγει το δρόμο των αποκαλύψεων

Σημειώνουμε ότι ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ήταν μέλος της ελβετικής εταιρείας Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών, στην οποία η Folli κατέχει και ποσοστό περί τα 150-170 εκατ. ευρώ. 

Η εξέλιξη έρχεται μετά την παραπομπή της υπόθεσης της Folli στις δικαστικές αρχές και είναι ενδεικτική των σκέψεων που κάνουν οι Ελβετοί, που είχαν εξαγοράσει τα ΚΑΕ το 2014.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ελβετικός κολοσσός, ο παραιτηθείς πλέον κ. Κουτσολιούτσος προέβη σε αυτήν του την κίνηση «προκειμένου να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητές του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τραπεζικές πηγές εξηγούν οτι οι Ελβετοι σε καμμία περίπτωση δεν ηθελαν να συνεχίσουν να συνδέουν το ονομα του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με την εταιρια τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, τον Απρίλιο του 2013, της δραστηριότητας του κλάδου του ταξιδιωτικού εμπορίου της FFG, πρακτικά των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), στον κολοσσό του travel retail Dufry AG, η οικογένεια Κουτσολιούτσου απέκτησε μετοχές και θέση στο ΔΣ του ελβετικού ομίλου.

Αρχικά πωλήθηκε το 51% έναντι 200 εκατ. ευρώ και με μεταφορά δανεισμού 335 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια το υπόλοιπο 49% (υπήρχε σχετικό option) έναντι 328 εκατ. ευρώ, ενώ η οικογένεια Κουτσολιούτσου έγινε μέτοχος με περίπου 3,5% της ελβετικής εταιρείας, όπως είχε ανακοινωθεί. Ο δε Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τοποθετήθηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Dufry.