ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο του δράστη

Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο του δράστη

Το CNN Greece φέρνει στο «φως» φωτογραφία του δράστη που τοποθέτησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στην Μόνη Πετράκη.

Φορά άσπρο παντελόνι, μαύρο μπουφάν και περούκα. Δίπλα του έχει τη βαλίτσα στην οποία έκρυβε και μετέφερε τη φιάλη υγραερίου 17 κιλών. Βρίσκεται μπροστά στην πόρτα που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Το υλικό αυτό που δημοσιεύει το CNN Greece έχουν καταγράψει οι κάμερες της Μονής Πετράκη και το είδαν με κάθε λεπτομέρεια οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και οι ηγούμενοι που βρίσκονταν στη Μόνη.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του Cnn.gr, Μίνας Καραμήτρου, ο άγνωστος άνδρας φορούσε χειρουργική μάσκα.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποκαλύφθηκε πριν δυο ημέρες ενώ όπως έγινε γνωστό είχε αφεθεί στο σημείο τη μεγάλη Πέμπτη.

Στη φιάλη του υγραερίου υπήρχε προσαρμοσμένο το λάστιχο τροφοδοσίας, όμως δεν υπήρχε πυροδοτικός μηχανισμός ή συνδεσμολογία.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο άγνωστος να προσπάθησε να περάσει κάτω από την πόρτα του κτηρίου το λάστιχο της φιάλης, όμως δεν τα κατάφερε. Μάλιστα στην ξύλινη πόρτα βρέθηκαν και ίχνη καύσης.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι ο δράστης είχε μαζί του ένα ακόμη άτομο το οποίο λειτουργούσε ως η ομάδα υποστήριξης του και παρέμεινε στον περίβολο της Μονής Πετράκη ώστε να κάνει την εξωτερική κατόπτευση για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να ακυρώσει τα σχέδιά τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστικές εικόνες από «το ποτάμι του αίματος» (Pics)

Σχετικές ειδήσεις