ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοβαρή καταγγελία πολίτη: Ειδικός φρουρός τον σταμάτησε, τον εκβίασε και του ζήτησε 40.000 ευρώ

Σοβαρή καταγγελία πολίτη: Ειδικός φρουρός τον σταμάτησε, τον εκβίασε και του ζήτησε 40.000 ευρώ
IN TIME

Μία σοβαρή υπόθεση διαφθοράς διερευνά τις τελευταίες ώρες το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ειδικός φρουρός -ο οποίος μάλιστα μπήκε στην αστυνομία κατά τις τελευταίες προσλήψεις- σταμάτησε δήθεν για έλεγχο έναν πολίτη στην περιοχή του Ελληνικού και αμέσως μετά του είπε ότι πρέπει να κάνει έρευνα και στο σπίτι του.

Όταν μπήκαν στο σπίτι του θύματος, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός εκβίασε τον πολίτη λέγοντας ότι θα του ρίξει ναρκωτικά στο διαμέρισμα για να τον κατηγορήσει για εμπόριο, εάν δεν του δώσει 40.000 ευρώ.

Αφού άρπαξε όσα χρήματα μπορούσε, όπως αναφέρει η αστυνομική συντάκτρια του Cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου, προσπάθησε να φύγει από το διαμέρισμα τη στιγμή που ο πολίτης τον ακολούθησε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο αστυνομικός προέταξε μέχρι και το όπλο του.

Λίγο αργότερα, προσπάθησε να εξαφανιστεί με το θύμα να ειδοποιεί την Άμεση Δράση.

Ομάδες ΔΙΑΣ άρχισαν αναζητήσεις και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης κατάφεραν να εντοπίσουν τον αστυνομικό και να τον συλλάβουν, ενώ το δεύτερο άτομο που ήταν μαζί του, εξαφανίστηκε.

Αυτή την ώρα, ο καταγγέλλων και ο αστυνομικός έχουν μεταφερθεί στα γραφεία των «Αδιάφθορων» όπου γίνεται προανάκριση.

Πάντως, υπάρχουν πολλές πτυχές να ερευνηθούν ακόμη, χωρίς ακόμα οι Αρχές να μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν έχουν να κάνουν με μία περίπτωση ωμού εκβιασμού πολίτη ή με κάτι άλλο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει από την έρευνα της υπόθεσης.

Ποιος είναι ο συνεργός του ειδικού φρουρού

Ένα από τα πιο γνωστά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από το οποίο είχε εμπλακεί στο παρελθόν με την νεοτρομοκρατία είναι ο συνεργός του αστυνομικού στην χθεσινοβραδινή υπόθεση διαφθοράς που ερευνά το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας και πραγματικά προκαλεί απορία πώς ένας αστυνομικός όπου εμπλέκεται σε μια τέτοια υπόθεση που φέρεται να έχει σχέσεις και επαφές με ένα τέτοιο άτομο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Οι κρίσιμες ημερομηνίες στις 9 και στις 25 Σεπτεμβρίου