ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεοφάνεια: Έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός στους ναούς – Οι συσκέψεις της Αστυνομίας

Θεοφάνεια: Έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός στους ναούς – Οι συσκέψεις της Αστυνομίας
InTime

Σειρά συσκέψεων πραγματοποιούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τη λήψη των μέτρων για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοιό, αύριο Τετάρτη, κατά τους εορτασμούς για τα Θεοφάνεια.

Η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει, καθώς σύσκεψη θα λάβει χώρα το βράδυ για τις τελικές αποφάσεις. Ήδη όμως έχουν δοθεί οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες, που αναφέρουν ότι θα πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες της χώρας περιπολικά που θα καλούν τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Στόχος των αστυνομικών είναι η αποτροπή συνωστισμού στους ναούς όλης της Ελλάδας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «θα χρησιμοποιηθούν ήπια μέσα. Αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις στους πιστούς, ενδεχομένως να... επιστρατευτούν και τα μεγάφωνα των περιπολικών για να καλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στις λειτουργίες των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια. Όταν εξαντλείται το μέτρο των συστάσεων, τότε θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται. Στόχος της Αστυνομίας είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα ασυδοσίας. Φαινόμενα έντονου συνωστισμού και κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Αυτά δεν θα γίνουν ανεκτά».

Οι παραπάνω εντολές έχουν διαβιβαστεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. Η Αστυνομία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το βράδυ. Εκτιμάται πάντως ότι θα προκριθεί το δόγμα της ήπιας αστυνόμευσης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα είναι χιλιάδες και έτσι είναι αδύνατο να υπάρχει ένας αστυνομικός ή ένα περιπολικό σε κάθε ναό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε όλες τις μεγάλες εκκλησίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SMS 13033: Προσοχή! Αυτός ο κωδικός δεν θα ισχύει τα Θεοφάνεια