ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρελή καταδίωξη: Συλλήψεις ληστών που ξήλωναν χρηματοκιβώτια στο Παλαιό Ψυχικό

Τρελή καταδίωξη: Συλλήψεις ληστών που ξήλωναν χρηματοκιβώτια στο Παλαιό Ψυχικό

Ληστές που ξήλωναν χρηματοκιβώτια συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Παλαιό Ψυχικό, ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη στους δρόμους της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν, όπως περιγράφει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μπαλάσκας, στις 3.15 όταν περιπολικό έλαβε σήμα για διάρρηξη σε μάντρα αυτοκινήτων στη λεωφόρο Καρέα στον Βύρωνα.

Οι άντρες της Άμεσης Δράσης προσέγγισαν στο σημείο και σε μικρή απόσταση είδαν ένα ογκώδες και πολυτελές τζίπ να φεύγει. Σε συνεννόηση με τον αξιωματικό του επιχειρησιακού κέντρου στη ΓΑΔΑ άρχισαν την καταδίωξη. Το όχημα το οποίο μόλις είχε κλαπεί ανέπτυξε ταχύτητα, πλήν όμως ο έμπειρος οδηγός του περιπολικού δεν άφησε περιθώρια στους κλέφτες να χαθούν από το οπτικό του πεδίο.

Ταυτόχρονα στην καταδίωξη μπήκαν ακόμα δύο περιπολικά. Το κλεμμένο όχημα κατέβηκε τη λεωφόρο Κατεχάκη, μπήκε στη λεωφόρο Μεσογείων, από εκεί στην οδό Παπαδά. Στην καταδίωξη συμμετείχαν και πολλές ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Τελικά το τζιπ μάρκας BMW στο τέρμα της οδού Δάφνης στο Παλαιό Ψυχικό, έσπασε την μπάρα εισόδου στο παλιό λατομείο και μπήκε μέσα. Εκεί εγκατέλειψαν οι δράστες το όχημα και προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί. Μετά από λίγο οι δύο δράστες (αλβανικής καταγωγής) συνελήφθησαν. Στο κλεμμένο όχημα βρέθηκε και το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχαν κλέψει απο τη μάντρα αυτοκινήτων, καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων - Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές επιστρέφουν σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία στις 11/1