ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σφαίρα σε ταξί στο Μενίδι - Ακήρυχτος πόλεμος στη Δυτική Αττική

Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σφαίρα σε ταξί στο Μενίδι - Ακήρυχτος πόλεμος στη Δυτική Αττική
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη σφαίρα που «καρφώθηκε» σε ταξί το βράδυ της Πέμπτης στο Μενίδι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Νewsbomb.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν εάν είχαν γίνει την ώρα του περιστατικού τηλεφωνήματα στο «100» για άσκοπους πυροβολισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι περίπου στις 20.00, βράδυ Πέμπτης, η Αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ζεφύρι. Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι ακούει πυροβολισμούς, πιθανότατα από άτομα που άνοιξαν πυρ με πιστόλια ή καραμπίνες στον αέρα. Από το τηλεφώνημα οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ποιοι ήταν αυτοί που πυροβολούσαν.

Την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα του πολίτη ο οδηγός ταξί είδε μία σφαίρα να τρυπάει τον ουρανό του οχήματός του ενώ εργαζόταν στην περιοχή του Μενιδίου. Έτσι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανούς υπόπτους από την περιοχή όπου έγινε η καταγγελία για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ζεφύρι.

Οι δύο περιοχές συνορεύουν και όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές μία σφαίρα μπορεί να «ταξιδέψει» από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ο οδηγός ταξί Χαράλαμπος Πεχλιβανίδης περιέγραψε στο Newsbomb.gr τα δευτερόλεπτα τρόμου που έζησε όταν συνειδητοποίησε ότι μία αδέσποτη σφάιρα «χτύπησε» τον ουρανό του αυτοκινήτου του, μόλις 7 χιλιοστά από το να τραυματίσει τον ίδιο.

«Βρισκόμουν στην πιάτσα των ταξί στο Μενίδι, όταν ξεκίνησα με μία πελάτισσα για να την πάω προς τους Αγίους Αναργύρους. Ξαφνικά ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο, ένα μπαμ και είδα μία λάμψη. Εγώ νόμιζα πως τράκαρα με κάποιον ή κάπου χτύπησα το αυτοκίνητο, γιατί ο θόρυβος ήταν πάρα πολύ δυνατός», εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας, «Σοκαρίστηκα! Βγήκαν όλοι έξω στους δρόμους και μου είπαν ότι αυτο που άκουσα ήταν σφαίρα».

Ο Χαράλαμπος Πεχλιβανίδης, εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν, μας αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. «Αν είχα πάρει την στροφή ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, τώρα θα ήμουν νεκρός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά το συμβάν, κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασε, βρέθηκε η αδέσποτη σφαίρα που είχε χτυπήσει το ταξί του.

Η αδέσποτη σφαίρα που «χτύπησε» το ταξί

«Ήμασταν και οι δύο σοκαρισμένοι. Η γυναίκα που είχα πάρει κούρσα, έτρεμε και έκλαιγε, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει κανείς μας αυτό που έγινε».

«Η γυναίκα μου έλεγε, με λυγμούς ''παιδάκι μου έχεις άγιο, 7 πόντους ακόμη και δεν θα μιλάγαμε'', το ίδιο μου είπε και η αστυνομία που έφτασε στο σημείο».

Όπως ανέφερε ο κ. Πεχλιβανίδης, «Πριν 2-3 λεπτά από το συμβάν ακούγονταν πυροβολισμοί στα Άνω Λίοσια προς τις εργατικές κατοικίες, από εκεί ήρθε η σφαίρα».

Για την τραγική κατάσταση με τις αδέσποτες σφαίρες μίλησε ο οδηγός ταξί, τονίζοντας πως κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά στην περιοχή. «Πέρυσι μάλιστα, σκοτώθηκε ένα παιδάκι, πρέπει να γίνει κάτι, να προλάβουμε να μην έχουμε άλλα θύματα».

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε ο οδηγός ταξί, όταν χτύπησε η αδέσποτη σφαίρα το ταξί, η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο και εκτός από τον ίδιο και την πελάτισσά του θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί κι άλλος κόσμος.

Ακήρυχτος πόλεμος

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις αδέσποτες σφαίρες στη δυτική Αττική. Κάτοικος του Ζεφυρίου δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι πριν από μία εβδομάδα έβγαλε βόλτα το εγγόνι του και κατά το γυρισμό τους στο σπίτι είδαν μία αδέσποτη σφαίρα καρφωμένη στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι.

«Είναι τόσα πολλά αυτά τα περιστατικά στο Ζεφύρι που έχουμε σταματήσει να τα καταγγέλλουμε στην Αστυνομία. Η σφαίρα αυτή στο αυτοκίνητο έπεσε κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκανα με το εγγόνι μου. Θα μπορούσε να είχε πέσει στο κεφάλι του παιδιού. Θα είχαμε νέο περιστατικό σαν αυτού του μικρού Μάριου. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πεθάνουν και άλλα παιδιά».

Άλλος κάτοικος του Ζεφυρίου αναφέρει ότι βρήκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στην αυλή του σπιτιού του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Οι πυροβολισμοί στον αέρα, τη συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου, αποτελούν «έθιμο» ατόμων που ζουν σε διάφορες συνοικίες της δυτικής Αττικής. Αρκετές ημέρες του χρόνου στήνονται γλέντια στη δυτική Αττική (είτε για κάποιο γάμο είτε γιατί κάποιος γιορτάζει) άντρες παίρνουν όπλα και πυροβολούν στον αέρα. Τα όπλα αυτά μπορεί να είναι καραμπίνες, πιστόλια, περίστροφα, ακόμα και υποπολυβόλα.

Πρόσφατα έγινε και η καταγγελία από τον πατέρα του 11χρονου Μάριου, Θανάση Σουλούκο, ο οποίος ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν τρύπα στον ηλιακό της πολυκατοικίας.

Ο κ. Σουλούκος έχει καταγγείλει το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, που ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 8 Ιουνίου του 2017, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής ο μικρός Μάριος έπεσε αιμόφυρτος από σφαίρα στην αυλή του δημοτικού στο Μενίδι. Η αδέσποτη σφαίρα του στέρησε τη ζωή.

Αρχικά όλοι είχαν πιστέψει πως το παιδί λιποθύμησε και χτύπησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να ματώσει. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως έφερε τραύμα από σφαίρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση - «Όχι» στο click away από τους λοιμωξιολόγους