ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καταδίωξη λεωφορείου με αεροβόλα: Έκαναν «στίβο μάχης» το δρόμο

Καταδίωξη λεωφορείου με αεροβόλα: Έκαναν «στίβο μάχης» το δρόμο

Μία παράξενη ιστορία αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελία οδηγού αστικού λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο 504 ( Θρακομακεδόνες-Κηφισιά).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, τέσσερις νεαροί, ηλικίας 18, 20, 21 και 22 ετών, συνελήφθησαν γιατί φέρονται να επέβαιναν σε αυτοκίνητο, μέσα από το οποίο δέχτηκε επίθεση με αεροβόλα όπλα το αστικό λεωφορείο.

Το παράξενο περιστατικό σημειώθηκε στις 23.30, βράδυ Πέμπτης. Οι τέσσερις νεαροί μετέβησαν στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες με αυτοκίνητο εταιρίας leasing. Στην πλατεία ήταν σταθμευμένο αστικό λεωφορείο, ενώ στη θέση του βρισκόταν ο οδηγός του.

Οι νεαροί εκτόξευσαν πλαστικές μπίλιες με στόχο τα τζάμια του λεωφορείου με ένα αεροβόλο όπλο μήκους ενός μέτρου και με ένα αεροβόλο όπλο μήκους 40 εκατοστών. Στη συνέχεια, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, επανήλθαν στο ίδιο σημείο και εκτόξευσαν πλαστικές μπίλιες για δεύτερη φορά στα τζάμια του λεωφορείου. Ο οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο έβαλε μπρος και έφυγε για να εκτελέσει το δρομολόγιό του, πιστεύοντας ότι το συμβάν θα λήξει εκεί.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι νεαροί τον ακολουθούν με το αυτοκίνητό τους.

Στο ύψος της οδού Ολυμπιών το όχημά τους μπήκε με επικίνδυνο ελιγμό στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι επιβάτες άνοιξαν τα τζάμια και τότε πυροβόλησαν ξανά το λεωφορείο. Κατόπιν, έστριψαν σε κάθετο δρόμο και εξαφανίστηκαν. Ο οδηγός ειδοποίησε την Αστυνομία και ταυτόχρονα έδωσε περιγραφή του οχήματός τους.

Πέντε λεπτά αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στους Θρακομακεδόνες. Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν τα δύο αεροβόλα όπλα και μία σακούλα με πλαστικές μπίλιες.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το λεωφορείο είχε υποστεί μικρές φθορές στα τζάμια, τα οποία δεν έσπασαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες παραδέχτηκε στους αστυνομικούς την πράξη του, δηλώνοντας ότι αυτός πυροβόλησε εναντίον του λεωφορείου.

Μάλιστα, ζήτησε συγνώμη από τον οδηγό του αστικού λεωφορείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο – Όλες οι ημερομηνίες