ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής για την έξαρση της εγκληματικότητας

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ανατολικής  Αττικής για την έξαρση της εγκληματικότητας

Με αφορμή τη σύλληψη του Γεωργιανού ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την άγρια ληστεία των υπερήλικων στο Πικέρμι τον Μάρτη, ενώ εξετάζεται σύνδεσή του και στη βίαιη ληστεία στα Γλυκά Νερά, άνοιξε η συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας και την αυστηροποίηση των ποινών.

Οι Αρχές βλέπουν στο πρόσωπο του Γεωργιανού που συνελήφθη κι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας τον δράστη όχι μόνο της άγριας ληστείας στο σπίτι ενός ζευγαριού υπερήλικων στην Ραφήνα στις αρχές Μάρτη (από πέντε κακοποιούς) αλλά και έναν εκ των δραστών της ληστρικής επίθεσης στα Γλυκά Νερά.

Ο Γεωργιανός εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για ληστεία στο Πικέρμι. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ο 43χρονος αρνήθηκε τα πάντα. Αρνήθηκε ακόμα και την σχέση του με την ληστεία στο σπίτι του ηλικιωμένου στο Πικέρμι, κάτι για το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, αφού έχει βρεθεί το DNA του στον χώρο.

Θυμίζουμε ότι πέντε άγνωστοι δράστες εισέβαλαν από παράθυρο εντός της μονοκατοικίας, ακινητοποίησαν με χρήση βίας τον 93χρονο και την οικιακή βοηθό του ζευγαριού και δεν δίστασαν να αρπάξουν και έναν σταυρό αλλά και την βέρα της κατάκοιτης συζύγου του.

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να δέσουν τον 93χρονο και την οικιακή βοηθό και αφού πήραν τα λιγοστά κοσμήματα που βρήκαν και χρηματικό ποσό, τράπηκαν σε φυγή με την λεία τους.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι έχει και οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία και τη δολοφονία της 20χρονης μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους της, στα Γλυκά Νερά. Το θύμα της διάρρηξης έδωσε νέα κατάθεση στην αστυνομία σχετικά με τον Γεωργιανό.

«Η ασφάλεια μας έχει απασχολήσει εδώ και κάποια χρόνια. Έφυγαν τα αστυνομικά τμήματα από κοντά. Έρχεται το Α.Τ της Ραφήνας. Μέσω όμως κάποιων ομάδων στο viber, γνωριστήκαμε, δημιουργήθηκε ένας κοινωνικός ιστός και οι κάτοικοι προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα με πρώτο αυτό της ασφάλειας. Τις περιπτώσεις τις μαθαίνουμε, είναι συχνά συμμορίες Ρομά. Τους πιάνουν και εμφανίζονται νέες συμμορίες. Έχει εξάρσεις και υφέσεις το φαινόμενο. Έχουν αρχίσει πάλι να ξανάρχονται», λέει η κυρία Νάσια Καϊμακά κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Mega.

«Είναι δύο εταιρείες σεκιούριτι, 4 περιπολικά που ελέγχουν την περιοχή. Μετά την καραντίνα αναμένουμε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Υπάρχουν συχνά φαινόμενα ληστειών».

«Οι Γεωργιανοί είναι πολύ σκληροί, δεν θα ομολογήσει ποτέ»

Από πλευράς του ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων. «Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ανακυκλούμενη εγκληματικότητα. Η αστυνομία βρίσκεται σε ένα συνεχές crash test. Οι Γεωργιανοί είναι πολύ σκληροί, δεν θα ομολογήσει ποτέ. Το DNA του έχει ταυτοποιηθεί. Είναι σεσημασμένος. Αυτόν θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω. Μέχρι να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω. Θα μπει για ληστεία, θα βγει στα 3-4 χρόνια. Ο δικαστής θα του ρίξει παραπάνω ποινή. Δεν έχει κάνει φόνο, εκτός αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση των Γλυκών Νερών.»

«Να αλλάξουν οι νόμοι, η πολιτεία να φτιάξει φυλακές κι αυτοί που τελούν φόνους να μην βλέπουν το φως του ήλιου. Το σπίτι είναι ιερός χώρος. Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του νόμου κι εκεί, στη διάρρηξη», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Σβήνει» η προσωπική διαφορά - Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα δουν αυξήσεις