ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Άλκη: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 23χρονος - Πλησιάζει τους υπόλοιπους δράστες η ΕΛΑΣ

δολοφόνος άλκης εισαγγελέας
Στον εισαγγελέα ο 23χρονος
thesstoday.gr

Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε ο 23χρονος σεσημασμένος χούλιγκαν που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival,gr, εμφανίστηκε στα δικαστήρια με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο χωρίς να πει λέξη. Ορισμένοι συγκεντρωμένοι του φώναξαν «δολοφόνε, να πας στο διάολο».

Σημειώνεται ότι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.

Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν την πενταμελή «ομάδα» του 23χρονου

«Σκληρός, έμπειρος στις οπαδικές «μάχες» και με χρόνια παρουσία σε κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη». Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, τον 23χρονο που συνελήφθη για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας, δεν παραδέχτηκε την πράξη του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τη σύλληψη των πέντε συνεργών του 23χρονου.

«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ήταν βράχος. Δεν είπε κουβέντα. Η δικογραφία, ωστόσο, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι απολύτως ‘δεμένη’. Τα στοιχεία σε βάρος του είναι ακλόνητα. Δεν βοήθησε την έρευνα με την κατάθεσή του, αφού δεν είπε λέξη για τους συνεργούς του. Πρόκειται για άτομο έμπειρο στις οπαδικές μάχες. Το Μάρτιο του 2019 είχε μαχαιρώσει μαζί με συνεργούς του δύο νεαρούς κοντά στο γήπεδο του Άρη στο Χαριλάου. Το συνταρακτικό είναι ότι η τότε επίθεση είχε γίνει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Ο 23χρονος και άλλα δύο άτομα μαχαίρωσαν τους νεαρούς στο πόδι, ακριβώς όπως έκαναν και στο περιστατικό με θύμα τον Άλκη. Τότε τα θύματα ήταν τυχερά και τραυματίστηκαν ελαφρά. Το φοβερό είναι ότι γύρισε στο τόπο του εγκλήματος», λέει στο Newsbomb.gr ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται έξι άτομα να συμμετέχουν στη φονική ενέδρα. Στο βίντεο απεικονίζονται τρία αυτοκίνητα (δύο μπροστά και ένα πίσω). Στα δύο μπροστινά επέβαιναν οι έξι δράστες. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και βρήκαν τον οδηγό του τρίτου οχήματος που απεικονίζεται πίσω από τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο οδηγός του τρίτου οχήματος δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. Όπως είπε στους αστυνομικούς, κινούνταν στο δρόμο, όταν ξαφνικά είδε μπροστά του δύο αυτοκίνητα σταματημένα στη μέση του δρόμου και νεαρούς να τρέχουν. Έτσι, φοβήθηκε, σταμάτησε πίσω από τα άλλα δύο αυτοκίνητα και περίμενε να φύγουν για να συνεχίσει.

Στο βίντεο απεικονίζονται άτομα να κυνηγούν τα δύο αυτοκίνητα των δραστών κατά τη διαφυγή τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για άτομα που δεν είχαν σχέση με το περιστατικό. Βρίσκονταν στην περιοχή, αντιλήφθηκαν την επίθεση και κινήθηκαν εναντίον των δραστών.

Σχετικά με το παρελθόν του 23χρονου, δικογραφία είχε σχηματιστεί σε βάρος του για την επίθεση με μαχαίρι με στόχο οπαδούς του Άρη στο Χαριλάου το Μάρτιο του 2019. Η Αστυνομία προσπαθεί από εδώ και πέρα να ταυτοποιήσει τους συνεργούς του στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη. Κυρίως αξιοποιείται υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή του Χαριλάου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει καλή εικόνα για τα άτομα που αποτελούν την «ομάδα» του 23χρονου. Αυτός είναι ο λόγος που εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί σύντομα να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 επανέλαβε πως «ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

Και πρόσθεσε ότι «Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει».

Αναφερόμενος στην οπαδική βία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε «οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ».

«Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό την βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν την πενταμελή «ομάδα» του 23χρονου

Δολοφονία Θεσσαλονίκη - Κούγιας: Συμμορία εμπόρων ναρκωτικών και σωματεμπορίας οι δολοφόνοι του Άλκη

Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος είχε συλληφθεί για οπαδική βία - Συμμετείχε και στα επεισόδια του Βόλου

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη - Σεσημασμένος χούλιγκαν