ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: Το σχέδιο του βιαστή που αναζητούσε μέσω Facebook νταντά - Η αγγελία - «παγίδα»

Νέα Φιλαδέλφεια: Το σχέδιο του βιαστή που αναζητούσε μέσω Facebook νταντά - Η αγγελία - «παγίδα»

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις - Η κατάθεση της 18χρονης για τον τρόπο που έδρασε ο 31χρονος. 

Κατάθεση, στην οποία περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας η 18χρονη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού μέσα σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο 31χρονος δράστης είχε αναρτήσει αγγελία - «παγίδα» στο Facebook, στην οποία ανέφερε ότι αναζητά νταντά για τη φύλαξη του 3χρονου παιδιού του. Η 18χρονη ενδιαφέρθηκε και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η κοπέλα μετέβη στο σπίτι του 31χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο άντρας της άνοιξε, εκείνη μπήκε στο σπίτι και κάθισαν στο χώρο του σαλονιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο δράστης υποκρινόταν ότι μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον που υποτίθεται ότι ερχόταν στο σπίτι, έτσι ώστε το θύμα να νιώθει άνετα για το ότι ήταν μόνοι τους και δεν υπήρχε παιδί για να φροντίσει. Στη συνέχεια, με πρόφαση την επίδειξη του παιδικού υπνοδωματίου την οδήγησε σε δωμάτιο στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί, αφού με την απειλή μαχαιριού την εξανάγκασε να βγάλει τα ρούχα της, τη βίασε.

Όταν ολοκλήρωσε τις πράξεις του αποχώρησε, αφού πρώτα απείλησε εκ νέου την κοπέλα για να μην φύγει εκείνη πρώτη από το διαμέρισμα. Από την έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν βίντεο από παρακείμενα καταστήματα που δείχνουν τον 31χρονο να φεύγει τρέχοντας από την πολυκατοικία και να χάνεται στα γύρω στενά.

Η 18χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και έδωσε αμέσως στους αστυνομικούς το προφίλ του δράστη στο Facebook, από το οποίο της έστελνε μηνύματα γιατί δήθεν ήθελε να την προσλάβει για τη φύλαξη του παιδιού του. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης υποδηλώνουν βιασμό.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 31χρονος Έλληνας πριν καλέσει στο σπίτι του την κοπέλα είχε συνομιλήσει μαζί της μέσω Facebook, λέγοντας ότι πρέπει να βρει γρήγορα μία νταντά για τη φροντίδα της τριών ετών κόρης του.

O 31χρονος κρύφτηκε για δύο ημέρες, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Πειραιά και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής κατηγορούμενος για βιασμό. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.