Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Αποκλειστικό - Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας

Σεπόλια: Αποκλειστικό - Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας

Μέσα σε πέντε σελίδες του διαβιβαστικού της αστυνομίας αποτυπώνεται η φρίκη που έζησε η 12χρονη από τα Σεπόλια στα χέρια του 53χρονου.

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η 37χρονη μητέρα της ανήλικης περνούσε το κατώφλι της αστυνομίας για να καταγγείλει τον Ηλία Μίχο. «Ανέφερε ότι διατηρεί κατάστημα ψιλικών ειδών στον Κολωνό, τον οποιο γνωρίζουν οικογενειακώς, τις τελευταίες δυο περίπου εβδομάδες αντάλλασσε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με την ανήλικη κόρη της, ενώ κατόπιν παρότρυνσής του η ανήλικη του είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονιζόταν τα γεννητικά της όργανα, κατά τρόπο που προδήλως προκαλεί γενετήσια διέγερση».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα, η τελευταία επικοινωνία ήταν την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ «από τον έλεγχο του κινητού της 12χρονης βρέθηκαν συνομιλίες με άλλους άνδρες προκειμένου να βρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής».

Τι κατέθεσε η 12χρονη

Άμεσα κλήθηκε η θεία της 12χρονης, η οποία ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τι συνέβαινε, ενώ κατάθεση έδωσε και το ανήλικο κοριτσάκι. «Από τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησα να βοηθάω τον Ηλία Μίχο στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρεί, αρχικά με τη μητέρα μου και στη συνέχεια μόνη μου. Είχα πάει στο κατάστημα να καθαρίσω και ο κατηγορούμενος με οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση να πάρουμε κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουμε και άρχισε να με θωπεύει στο σώμα και τα οπίσθια» κατέθεσε η 12χρονη.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, «την επόμενη φορά που πήγε στο κατάστημα, την οδήγησε ξανά στην αποθήκη, όπου με χρήση απειλών κατά της ζωης της και της οικογένειας της την εξανάγκασε σε συνουσία. Έκτοτε οι πράξεις αυτές επαναλαμβάνονταν σχεδόν κάθε φορά που πήγαινε η ανήλικη στο κατάστημα του, ενώ τελευταία φορά ήταν στα μέσα Αυγούστου 2022».

Ο 53χρονος με τη χρήση απειλών, σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, «την ανάγκασε να δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, όπου ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου μέσω εφαρμογών. Στις συνομιλίες αυτές, έπειτα από πίεση και παρότρυνση του κατηγορουμένου, του απέστειλε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες».

Ωστόσο, ο 53χρονος δεν έμεινε εκεί αλλά χρησιμοποιούσε -κατά το διαβιβαστικό- το προφίλ της σε εφαρμογές από δική του συσκευή, και παριστάνοντας εκείνη, συνομιλούσε με έτερους ενηλίκους άνδρες αγνώστων στοιχείων, στους οποίους συστηνόταν ως ανήλικη 17 ετών, αποστέλλοντας βίντεο και φωτογραφίες, και κανόνιζε ραντεβού για να έλθουν σε συνουσία μαζί της έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη συνέχεια, ο Μίχος την ενημέρωνε για τα ραντεβού του και την οδηγούσε με το όχημα του σε κοντινό μέρος των Σεπολίων, όπου συναντούσε τους άνδρες αυτούς. Αυτοί, την οδηγούσαν σε απόμερο μέρος της περιοχής, που είχε ορίσει ο Μίχος Ηλίας, και συνευρίσκονταν μαζί της εντος του οχήματος, έναντι 50 ευρώ. Στη συνέχεια, την επέστρεφαν στο ίδιο σημείο, από όπου εκείνη επέστρεφε μόνη της στο κατάστημα του».

Σε συμπληρωματική κατάθεση της, η 12χρονη στις 17 Σεπτεμβρίου είπε στους αστυνομικούς ότι ο 53χρονος είχε εγκαταστήσει την εφαρμογή blindchat στο κινητό της και συνομιλούσε με άγνωστα άτομα, παριστάνοντας την ανήλικη και δηλώνοντας ότι είναι 17 ετών και της έκλεινε ραντεβού έναντι αντιτίμου 50 ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις