ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Γυναίκες έδιναν προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου και δεν το έπαιρναν ποτέ

Κρήτη: Γυναίκες έδιναν προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου και δεν το έπαιρναν ποτέ
Eurokinissi

Γυναίκες στην Κρήτη έπεσαν - με διαφορά λίγα 24ωρα - θύματα απατεώνων που προσπάθησαν να τους πουλήσουν αυτοκίνητα ζητώντας προκαταβολή - Αφού πραγματοποιήθηκαν οι καταθέσεις, εξαφανίστηκαν

Δύο νέες περιπτώσεις απάτης για αγορά αυτοκινήτου έρχονται στο φως, με θύματα δύο γυναίκες οι οποίες ήθελαν να αποκτήσουν όχημα.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με το cretapost στις 19 Ιανουαρίου έγινε καταγγελία από μια 36χρονη, η οποία ανέφερε στις αρχές, ότι είχε δει μια ενδιαφέρουσα αγγελία για αγορά αυτοκινήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος την έπεισε να δώσει προκαταβολή 7.500 ευρώ για να παραλάβει το αυτοκίνητο. Αφού η γυναίκα έκανε την κατάθεση, ο δήθεν ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, και έτσι η 36χρονη συνειδητοποίησε ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Λίγα 24ωρα αργότερα στις 23 Ιανουαρίου μια 43χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι έπεσε και εκείνη θύμα απάτης σε αγορά αυτοκινήτου. Όπως ανέφερε είδε μια αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγοραπωλησίας αυτοκινήτων και μετά από συνεννόηση με τον άνθρωπο που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του κατέθεσε το ποσό των 1.200 ευρώ ως προκαταβολή. Μόλις έκανε την κατάθεση ο ιδιοκτήτης σταμάτησε να έχει επαφές μαζί της και έτσι η 43χρονη κατήγγειλε το περιστατικό.