ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάστιγα οι σπείρες ανηλίκων - Ακόμα και 13χρονα στις συλλήψεις

Μάστιγα οι σπείρες ανηλίκων - Ακόμα και 13χρονα στις συλλήψεις

Πού σημειώθηκαν τα κρούσματα - Ποιες οι ηλικίες των ανήλικων που διέπραττε κλοπές και ληστείες

Αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και κλοπών με δράστες ανήλικα παιδιά, σημειωθήκαν χθες, με τους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν να συλλαμβάνουν συνολικά παιδιά από 14 μέχρι και 17 χρόνων.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, όπου έξι νεαροί ακινητοποίησαν έναν 18χρονο και με σωματική βία του αφαίρεσαν μια χρυσή αλυσίδα που είχε στο λαιμό και προσπάθησαν να εξαφανιστούν προς την περιοχή του Ψειρή. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ειδοποιήθηκαν συνέλαβαν δύο από τους δράστες, 16 και 15 χρόνων.

Λίγη ώρα αργότερα στο «Πάρκο Τρίτση» στο Ίλιον, μια ομάδα πέντε ανηλίκων επιτέθηκε σε παρέα παιδιών, αναμεσά τους και δύο 13χρονοι, τους οποίους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών για να τους αφαιρέσουν το χαρτζιλίκι τους, ένα ποσό 17,5 ευρώ συνολικά, και κινητά τηλέφωνα. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που κλήθηκαν από πολίτες που αντελήφθησαν την ληστεία, και συνελήφθησαν.

Στην ίδια περιοχή από πληρώματα τη Άμεσης Δράσης που πραγματοποιούσαν περιπολίες, εντοπίστηκε ένας 16χρονος να οδηγεί μοτοσυκλέτα, η οποία είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα από κοντινό σημείο και ανήκει σε 19χρονο κάτοικο των Λιοσίων.

Ένας ανήλικος όμως, μόλις 15 χρόνων ήταν το θύμα ληστείας από ενήλικες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Συντάγματος. Με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν 5 ευρώ που είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα και μετά από έρευνες ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε ένας από τους δράστες, 22 χρόνων αλλοδαπός, και συνελήφθη.

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Κουδουνάρης: «Τα παιδιά είναι σκληρά, μου έκαναν bullying για το όνομά μου»

Τέξας: Μητέρα φέρεται να άφησε τα παιδιά της μόνα τους στο σπίτι, για δύο μήνες - 12 και 3 ετών

Χάρι – Μέγκαν: Τα παιδιά τους δεν προσκλήθηκαν στην στέψη του Καρόλου -Οι λόγοι του αποκλεισμού τους