ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 17χρονος

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 17χρονος

Ο ανήλικος που είχε συλληφθεί για τη βίαιη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Τετάρτης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 17χρονος που συμμετείχε στην επίθεση κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο 19χρονος, που επίσης είχε ταυτοποιηθεί για το περιστατικού ξυλοδαρμού που έλαβε χώρα το βράδύ της Παρασκευής 10 Μαρτίου , θα μεταβεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στη μία το μεσημέρι, στον ανακριτή, προκειμένου να καταθέσει.

Η επίθεση έγινε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη έγινε από ομάδα ατόμων στα Εξάρχεια. Αρχικά εισέβαλαν στο εστιατόριο όπου βρισκόταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και στη συνέχεια τον έβγαλαν έξω, όπου τον χτύπησαν, προκαλώντας κάταγμα στη μύτη και εκδορές σε όλο του το σώμα.

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη με σημάδια του ξυλοδαρμού

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό του στον ΑΝΤ1 σήμερα (14/3).

Τα τραύματά του ήταν εμφανή, από την σπασμένη του μύτη και τα πρησμένα του ζυγωματικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής, ο 17χρονος που κατηγορείται για κακουργήματα δεν συμμετείχε ο ίδιος στην επίθεση, αλλά ήταν ο... τσιλιαδόρος. Όπως ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκείνος που τον χτύπησε ήταν γύρω στα 30 και συνέχισε να τον κλωτσά ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος.

Σημείωσε πως τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν «χειρουργικά» και πως όσο τον χτυπούσαν του φώναζαν «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια». Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, ερωτώμενος γιατί κυκλοφορεί χωρίς αστυνομικούς, σημείωσε πως «νιώθω φυλακισμένος όταν κυκλοφορώ με αστυνομικούς».