ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μύκονος: «Ράμπο» της Δίωξης Εκβιαστών - Στο στόχαστρο οι δράστες του ξυλοδαρμού

Μύκονος: «Ράμπο» της Δίωξης Εκβιαστών - Στο στόχαστρο οι δράστες του ξυλοδαρμού
Eurokinissi / Φωτογραφία αρχείου

Μύκονος: Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης και του σοβαρού τραυματισμού του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού στη Μύκονο, βρίσκεται η Αστυνομία.

Οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται να είναι κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών που ξυλοκόπησαν άγρια τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλη Ψαρρό. Ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου που βρέθηκε αιμόφυρτος σε δρόμο της Κηφισιάς ερευνάται από το τμήμα Εκβιαστών συνδυαστικά με την υπόθεση της συναδέλφου του Μανώλη Ψαρρού που δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Μανώλης Ψαρρός ξυλοκοπήθηκε από δύο άτομα τα οποία είχαν ομάδα υποστήριξης.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει δέκα οχήματα που ήταν κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός αλλά και 40 βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο έξι αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου, αναζητώντας πληροφορίες και μαρτυρίες που σχετίζονται με τα δύο περιστατικά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι διαρκείς έλεγχοι στο νησί των ανέμων, δημιουργούν μια πίεση και μια κλιμακωτή αντίδραση που ανοίγει ολοένα και περισσότερα στόματα.

Οι κινήσεις του Μανώλη Ψαρρού

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Ψαρρός όπως και η συνάδελφος της που έλαβε απειλητικό SMS είχαν από την αρχή του χρόνου εκδώσει δύο σήματα ζητώντας τη διακοπή εργασιών σε καφέ μπαρ στη χώρα της Μυκόνου εργασίες για τις οποίες δεν υπήρχε η απαιτούμενη άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, την πρώτη σχετική διαταγή που εκδόθηκε στις 20/1/2023 αναφέρουν: «Παρακαλούμε για την άμεση διακοπή εργασιών απόρριψης ογκωδών λίθων και επίστρωσης με αμμοχάλικο που εκτελούνται στον Αιγιαλό χωρίς άδεια της Αρχαιολογική Υπηρεσίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε στην αστυνομία, τον Δήμο, την υπηρεσία δόμησης αλλά και την ιδιοκτήτρια εταιρεία η οποία έχει υπό τον έλεγχο της ακόμα ένα κατάστημα εστίασης που απασχόλησε πρόσφατα την ειδησεογραφία.

Το δεύτερο σήμα διακοπής εργασιών εκδόθηκε ενάμιση μήνα αργότερα και ενώ οι εργασίες δεν είχαν διακοπεί.

Στην δεύτερη σχετική διαταγή που εκδόθηκε στις 7/3/2023 αναφέρουν: «Παρακαλούμε για την άμεση διακοπή εργασιών υλοποίησης, κατασκευών και διαμορφώσεων που εκτελούνται χωρίς την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Κοντά στους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης στον αρχαιολόγο η Αστυνομία

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν μπει τουλάχιστον 15 οχήματα - αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες -, τα οποία είναι πιθανόν να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ανάδειξη των στοιχείων έχει προκύψει από την ανάλυση των δεκάδων βίντεο που έχουν συλλέξει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από σημεία γύρω από το σπίτι του αρχαιολόγου κοντά στην περιοχή του ΚΑΤ, από την εργασία του, από τη διαδρομή του έως το σημείο της επίθεσης, όπως επίσης και πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο δράστης ή οι δράστες, κατά την προσέγγιση και διαφυγή.

Κάποια από αυτά φαίνεται να εντοπίζονται ως τύποι οχημάτων λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση στον αρχαιολόγο. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να «καθαρίσουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, προκειμένου να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες τους.

Από εκεί και έπειτα θα εξετάσουν αν έχουν ποινικό παρελθόν ή αν προέρχονται από κύκλους από τους οποίους θα μπορούσε να προέρχεται μια τέτοια επίθεση. Η υπόθεση της επίθεσης και ξυλοδαρμού του Μανώλη Ψαρρού συσχετίστηκε άμεσα με τα απειλητικά sms που δέχθηκε η συνάδελφός του, περίπου 15 μέρες μετά την επίθεση εναντίον του.

Κλιμάκιο έξι αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου, αναζητώντας πληροφορίες και μαρτυρίες που σχετίζονται με τα δύο περιστατικά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι διαρκείς έλεγχοι στο νησί των ανέμων, δημιουργούν μια πίεση και μια κλιμακωτή αντίδραση που ανοίγει ολοένα και περισσότερα στόματα.

Σχετικές ειδήσεις