ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «πειρατικής» τηλεόρασης - Είχαν πουλήσει 1.370 παράνομους αποκωδικοποιητές

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «πειρατικής» τηλεόρασης - Είχαν πουλήσει 1.370 παράνομους αποκωδικοποιητές

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα με την πειρατική συνδρομητική τηλεοραση.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Επιπλέον, στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ και στους άλλους δυο εγγύηση 5.000 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής τρεις άνδρες, ενώ αναζητούνταν και τέσσερις συνεργοί τους.

Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιπλέον τουλάχιστον πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο (1.370) ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των (1.233.000 ευρώ), προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους (6.576.000 ευρώ).