ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκίδα: «Αν δεν σε έχω δεν θα σε έχει καμία» - Η εμμονή της 39χρονης που όπλισε το χέρι της

Χαλκίδα: «Αν δεν σε έχω δεν θα σε έχει καμία» - Η εμμονή της 39χρονης που όπλισε το χέρι της

Η 39χρονη παρενοχλούσε ερωτικά τον 43χρονο που δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές στη Χαλκίδα 

Με 40 μαχαιριές δολοφόνησε η 39χρονη τον 43χρονο άνδρα στη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου με την έρευνα των αρχών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τα αίτια του στυγερού εγκλήματος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αθανάσιος Τάρτης μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» εξηγώντας τα γεγονότα του άγριου φονικού.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάρτης, ο οποίος είναι και φίλος της οικογένειας του θύματος, οι παρενοχλήσεις από την 39χρονη δολοφόνο ξεκίνησαν στο τελος του 2021, αρχές του 2022, λίγο μετά τον γάμο του θύματος με την σύζυγό του.

«Τέλος του 2021, αρχές του 2022 ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: "αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία"».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι η οικογένεια της 39χρονης είχε ενημερωθεί για την παρενόχληση που δεχόταν ο 43χρονος από εκείνη.

«Για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

Και συμπλήρωσε: «Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο 6μηνο. Όμως μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους».

Σύμφωνα με την γυναίκα του θύματος, όπως είπε ο κ. Τάρτης, από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία άλλου είδους επαφή ή παρενόχληση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου ανέφερε επίσης πως ο πατέρας της δράστιδος διαψεύδει πως υπήρχε σχέση μεταξύ του θύματος και της δολοφόνου του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τάρτη, το θύμα είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στην Χαλκίδα από το χωριό όπου διέμενε, προκειμένου να αποφύγει την 39χρονη.

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο 43χρονος, ο δικηγόρος περιέγραψε: «Όλες οι μαχαιριές ήταν πισώπλατες. Η 39χρονη έφυγε το πρωί από το χωριό, πήρε 2 μαχαίρια μαζί της – μη τυχόν και δεν τις φθάσει το ένα – ήρθε στην Χαλκίδα, αφού είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του 43χρονου και γνωρίζοντας τα ωράριά του. Κρύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν μία πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πολύ καλό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος της 39χρονης, Θέμης Κωντσιλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της εντολέα του, ενώ διέψευσε ότι είχε πρόβλημα με εξαρτήσεις, λέγοντας ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της βγήκαν καθαρές.

«Δεν είναι σε πολύ κατάσταση. Ψυχολογικά η κοπέλα δεν ήταν καλά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ πιεσμένο, ο οποίος δυστυχώς δεν άντεξε».

Ως προς το προφίλ της 39χρονης ο δικηγόρος της περιέγραψε: «Ήταν συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά της. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στην κοινωνία και δεν ήταν παραβατικό στοιχείο».

Σε ερώτηση για το αν η εντολέας του θα ομολογήσει ο κ. Κωντσιλίδης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ως προς αυτό, βρέθηκε στον τόπο (του εγκλήματος) με αίματα, με τα μαχαίρια, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο συνήγορος της 39χρονης είπε ότι δεν γνωρίζει εάν θα πραγματοποιηθεί, ενώ σχολίασε πως θεωρεί ότι δεν θα αποφέρει κάτι, καθώς «δεν νομίζει ότι το θύμα και η δράστις είχαν επικοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα από γειτόνισσα για το περιστατικό. Δύο λεπτά μετά τις 8 άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. έφθασαν στο σημείο, όπου αντίκρυσαν τον 43χρονο αιμόφυρτο και την 39χρονη δίπλα στη σορό, με αίμα στα ρούχα της, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο.

Δίπλα στο σταθμευμένο όχημα του θύματος και συγκεκριμένα έξω από την πόρτα του οδηγού βρέθηκε ένα δεύτερο μαχαίρι, με κηλίδες αίματος.

Από κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγραφεί ο 43χρονος να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του, όπου ξαφνικά μία γυναίκα τον πλησιάζει και αρχίζει να τον μαχαιρώνει πισώπλατα μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του, η οποία βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της.