ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνδικαλιστές αστυνομικοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις για πλασματικές υπερωρίες

Συνδικαλιστές αστυνομικοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις για πλασματικές υπερωρίες

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνδικαλιστής αστυνομικός που έχει λάβει παρανόμως μέχρι και 600 πενθήμερα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr το Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκινά μια έρευνα σε βάθος όσον αφορά παράνομες αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος που φέρεται να έχουν λάβει συνδικαλιστές αστυνομικοί τα τελευταία χρόνια. Πηγές αναφέρουν ότι φέρεται να λάμβαναν παρανόμως υπερωρίες και πενθήμερα εις βάρος του δημοσίου.

Δεκάδες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, απ' όλη τη χώρα, περίπου 50 μέχρι στιγμής , φέρεται να έχουν λάβει κλήση για ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνων, από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2023.
Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι "παράβαση καθήκοντος κατ'εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση. Οι έρευνες μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν τα έτη 2018,2019 και 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνδικαλιστής αστυνομικός που έχει λάβει παρανόμως μέχρι και 600 πενθήμερα, ενώ δεν έχει πατήσει το πόδι του στην υπηρεσία.

Οι "αδιάφθοροι" εξετάζουν όλα τα έγγραφα που έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους για να δουν το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό δημόσιο.

Δέκα χρόνια μετά συνδικαλιστές μπαίνουν ξανά στο κάδρο των ερευνών του Εσωτερικών υποθέσεων.

Οι «αδιάφθοροι» εξετάζουν όλα τα έγγραφα που έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους.

Το Newsbomb.gr ήρθε σε επικοινωνία με έναν από τους συνδικαλιστές που έχουν κληθεί για εξηγήσεις και όπως ο ίδιος υποστηρίζει όχι μόνο δεν έχει λάβει παράνομες αποζημιώσεις απο το ελληνικό κράτος αλλά αντίθετα εχει καταγγείλει στο Εσωτερικών Υποθέσεων απο τον Μάρτιο του 2023 ,περιστατικά αυθαιρεσίας και πλασματικών υπερωριών που έχουν λαβει συνάδελφοί του συνδικαλιστές.

Το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει πρόσφατα αύξηση των καταγγελιών στο Εσωτερικών Υποθέσεων το 2023 κυρίως κατά αστυνομικών, ενώ ρεκόρ πενταετίας κατέγραψαν και τα αυτόφωρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες διοικητές τμημάτων ασφάλειας, προϊστάμενοι ασφαλείας του Λιμενικού, πυροσβέστες αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που αναζήτησαν παράνομο κέρδος.

Οι περισσότερες συλλήψεις αφορούσαν αστυνομικούς οι οποίοι στην πλειονότητά τους προχωρούσαν σε εκβιασμούς πολιτών απαιτώντας χρηματικά ποσά, άλλοι εμπλέκονταν σε κυκλώματα ναρκωτικών ενώ άλλοι κατηγορούνται για σωματεμπορία.

Οι προσεκτικές έρευνες και η αξιοποίηση κάθε πληροφορίες οδήγησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να πετύχουν τη σύλληψη τεσσάρων Διοικητών Αστυνομικών Τμημάτων σε όλη τη χώρα οι οποίοι λειτουργούσαν να να πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις.

Η μεγαλύτερη επιτυχία όσον αφορά στις συλλήψεις στο λιμενικό ήταν η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με μέλη τον προϊστάμενο ασφαλείας του Λιμενικού και τον βοηθό του. "Έσπρωχναν" στην αγορά ποσότητες κοκαΐνης που είχαν κατασχέσει οι συνάδελφοι τους.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών οδηγήθηκαν και στην σύλληψη 2 πυροσβεστών. Ο ένας κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ο δεύτερος εκβίαζε την πρώην σύντροφο του με "ροζ" φωτογραφίες.

Ενώ δεκάδες είναι οι υποθέσεις που χειρίστηκαν με πρωταγωνιστές διεφθαρμένους του Δημοσίου τομέα.

Σχετικές ειδήσεις