ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Πακέτο βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Πακέτο βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Επαναφορά της εγχώριας τρομοκρατίας «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το «πακέτο» προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Ολική επαναφορά της εγχώριας τρομοκρατίας «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το φάκελο - βόμβα που εστάλη προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ο φάκελος είχε ως αποστολέα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τυχαία στο γραφείο της βρισκόταν ο άνδρας της, που σχετίζεται με τα Σώματα Ασφαλείας, στον οποίο φάνηκε περίεργος ο φάκελος. Έτσι, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, ζητήθηκε να περάσει από X-RAY και αποκαλύφθηκε το εκρηκτικό - δολοφονικό περιεχόμενό του.

Ο φάκελος είχε φτάσει πριν από 10 μέρες, ωστόσο η πρόεδρος έλειπε. Περίμενε ημερολόγιο από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Τα αρμόδια στελέχη έχουν πλέον στην κατοχή τους έναν ατόφιο εκρηκτικό μηχανισμό από τη διερεύνηση του οποίου ευελπιστούν ότι θα έχουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του κατασκευαστή. Τέτοιου είδους εκρηκτικούς φακέλους - πακέτα είχε αποστείλει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η αποστολή του φακέλου «βόμβα» προς την πρόεδρο Εφετών οδήγησε στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε στελέχη του Δικαστικού Σώματος , λεπτομερή έλεγχο αλληλογραφίας και συνοδεία ασφαλείας. Παράλληλα, γίνονται έρευνες στα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ για την πιθανότητα ύπαρξης και άλλων τέτοιων δολοφονικών φακέλων ενώ δόθηκαν εντολές για λεπτομερέστερους ελέγχους στα κέντρα διαλογής.