ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε η συμμορία των «3» που εξαπατούσαν πολίτες ως λογιστές και ασφαλιστές

Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε η συμμορία των «3» που εξαπατούσαν πολίτες ως λογιστές και ασφαλιστές

Αχαΐα: Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023 έχοντας ως ορμητήριο σπίτι στο Ζεφύρι

Τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν μάλιστα να μεταφέρουν τα θύματα στα σπίτια τους με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο «αρχηγός».

Επέλεγαν ως στόχο ηλικιωμένα άτομα και παρουσιάζονταν σε αυτούς ως ασφαλιστές, λογιστές ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων και αποσπούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

Το τρόμο είχε σκορπίσει η συμμορία των «3» που δρούσε στην Αχαΐα διαπράττοντας κλοπές και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης και κυρίως στην πόλη του Αιγίου.

Πρόκειται για τρία άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ηλικίας 41, 46 και 50 ετών, ανάμεσα στους οποίους και ο «αρχηγός».

Όπως αναφέρει το pelop.gr, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες, όπως διαπιστώθηκε, μετέβαιναν απευθείας στα σπίτια των θυμάτων τους και άλλους τους μετέφεραν σε αυτά επιβιβάζοντάς τους στο «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου «αρχηγού» της συμμορίας, ο οποίος φρόντιζε να σταθμεύει σε σημείο προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Αφού εξασφάλιζαν την πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τους αποφέρει κέρδη. Ο 46χρονος προκειμένου να γίνει πειστικός πραγματοποιούσε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 41χρονο, προσποιούμενος ότι επικοινωνεί με το συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023, έχοντας ως ορμητήριο σπίτι στο Ζεφύρι. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 κλοπές και απάτες σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Πέραμα, Αρτέμιδα, Χολαργό, Μέγαρα, Αίγιο και Άργος.

Σε κατ’ οίκον έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων και κάρτες SIM, μια κυνηγετική καραμπίνα, 42 φυσίγγια και περισσότερα από 3.000 ευρώ.

Και οι τρεις συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι, με τον 41χρονο και τον 50χρονο να συλλαμβάνονται τη στιγμή που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα στη Μαγούλα Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού – «Γιατί σκότωσε το παιδί μου;»

Πώς αισθάνεσαι που ζεις σε μια από τις Top 20 Δημοκρατίες παγκοσμίως

Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό