ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: Σταμάτησαν τον γιο του για έλεγχο και τους πυροβόλησε

Χανιά: Σταμάτησαν τον γιο του για έλεγχο και τους πυροβόλησε

Ένας 50χρονος Έλληνας, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (23/3/2015), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (23/3) κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου αντρών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον 23χρονο γιο του συλληφθέντα. Ο 50χρονος διερχόμενος από το σημείο, σταμάτησε, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς ενώ στη συνέχεια χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα από τα σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 50χρονος στη συνέχεια, έφυγε από το σημείο και επέστρεψε ακινητοποιώντας το όχημα του σε κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς. Ο 50χρονος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 35χρονου Υπαρχιφύλακα και ενός 34χρονου Εδικού Φρουρού. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, πραγματοποίησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ο 50χρονος τελικά παραδόθηκε στις Αρχές μαζί με το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, 2 διόπτρες, 4 μαχαίριαμ διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού και ένα σπρέι το οποίο είχε απωθητική δράση.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν για νοσηλεία αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 35χρονος Υπαρχιφύλακας αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις