ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελεύθερη η γυναίκα που προσήχθη για την απόδραση της Σταμάτη

Ελεύθερη η γυναίκα που προσήχθη για την απόδραση της Σταμάτη

Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που προσήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (4/4/2015) στη ΓΑΔΑ προκειμένου να εξεταστεί για συνέργεια στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι φίλη της «Νίκης» που αναζητείται από τις Αρχές και εργάζεται ως τραπεζοκόμος στο Δρομοκαΐτειο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/4) και εντοπίστηκε μια μέρα αργότερα, την Παρασκευή (3/4) σε εκκλησία στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 46χρονη εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην Βίκυ Σταμάτη προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, της παρέδωσε κλειδί καίριας θύρας του νοσοκομείου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έξοδός της από αυτό.

Στην συνέχεια η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και την φιλοξένησαν.

Σε βάρος του νεαρού ζευγαριού δεν προκύπτουν στοιχεία για ανάμειξη στην υπόθεση, καθώς όλοι λένε πως δεν γνώριζαν ποια ήταν η φιλοξενούμενη.

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, μέσω του οποίου έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο που βρισκόταν και την παρέλαβαν, για να γυρίσει τελικά πάλι στο Δρομοκαΐτειο.

Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ενώ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της Νίκης συνεχίζονται.

Μετά την εξέταση της η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις