ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη ο ληστής της αριστοκρατίας και των διασήμων: Είχε… ρημάξει το Κολωνάκι!

Συνελήφθη ο ληστής της αριστοκρατίας και των διασήμων: Είχε… ρημάξει το Κολωνάκι!

Ένας 45χρονος συνελήφθη στο Ίλιον από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, για κλοπές από καταστήματα και γραφεία στο Κολωνάκι, ενώ αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι συνεργοί του.

Ο δράστης, παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου ή τα παράθυρα των κοινόχρηστων χώρων, έμπαινε σε γραφεία και καταστήματα, και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε κατ' οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρτήματα υπολογιστών, πίνακες ζωγραφικής, εμπορεύματα καταστημάτων και αντικλεπτικοί μηχανισμοί ενδυμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 85 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας το 2012, κατά την οποία οι δράστες, φορώντας στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν φορτηγό όχημα που μετέφερε προϊόντα καπνού.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για αντίστοιχα αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών.

Σχετικές ειδήσεις