Ρόδος: Δολοφόνησε τη μητέρα του και τώρα διεκδικεί την κληρονομιά της

Newsbomb

Ρόδος: Δολοφόνησε τη μητέρα του και τώρα διεκδικεί την κληρονομιά της

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα συζητηθεί την 20η Σεπτεμβρίου 2019, μετά από αναβολή, η έφεση του ισοβίτη Νικόλαου Μπατζακάκη και του ετεροθαλή αδελφού του κ. Τσαμπίκου Κουφάδη, με την οποία κηρύχθηκε ανάξιος να κληρονομήσει εξ αδιαθέτου την μητέρα του, που δολοφόνησε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική» είχε κάνει συγκεκριμένα δεκτή την αγωγή του γιου του θύματος κ. Τσαμπίκου Κουφάδη, κατοίκου Αυστραλίας, που υποβλήθηκε δια της πληρεξουσίας δικηγόρου του κ. Ούνας Χέιλη, εις βάρος του μητροκτόνου ετεροθαλή αδελφού του, που καταδικάστηκε την 20η Νοεμβρίου 2015 σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Θυμίζουμε ότι ο μητροκτόνος, διατείνεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση εσφαλμένως και κατά κακή εκτίμηση των αποδείξεων απέρριψε ως κατ’ ουσίαν αβάσιμες τις ενστάσεις του περί ελλείψεως, άλλως σημαντικής μειώσεως της ικανότητάς του προς καταλογισμό.

Η ολική έκλειψη, άλλως σημαντική μείωση της ικανότητάς του προς καταλογισμό, όπως ισχυρίζεται και υπήρξε και απεδείχθη πλήρως, ιδία εκ της, κατόπιν παραγγελίας της Ανακριτικής αρχής συνταχθείσας έκθεσης ψυχιάτρου, η οποία αποφαίνεται ότι τυγχάνει πολυτοξικομανής, έχει νοσηλευθεί στην ψυχιατρική κλινική από το έτος 2010 και παρουσιάζει ψυχική διαταραχή με άγχος, ενίοτε σε τοξίκωση από ουσίες.

Επικαλείται εξάλλου πλήθος ψυχιατρικές γνωματεύσεις και βεβαιώσεις, τις οποίες πρωτοδίκως προσκόμισε και επικαλέστηκε, τονίζοντας ότι πάσχει από έντονο καταθλιπτικό συναίσθημα και αυτοκτονικό ιδεασμό, διαταραχή προσωπικότητας, οφειλόμενα ακριβώς σε παρατεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Διαγιγνώσκεται στο πρόσωπό του, όπως τονίζει, ψυχωσική συνδρομή και ισχυρίζεται ότι η ψυχική του νόσος είχε κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης επιφέρει νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε ανικανότητα αντίληψης του άδικου χαρακτήρα της πράξης του και ανικανότητα συμμόρφωσης.

Επικαλείται και την από 30-6-2016 γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας της Διεύθυνσης αναπηρίας και ιατρικής της εργασίας του ΙΚΑ, η οποία μετά από αξιολόγηση από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. αποφαίνεται ότι πάσχει από διπολική ψύχωση επί εδάφους διαταραχής προσωπικότητας και τον κρίνει ανάπηρο σε ποσοστό 71%, εκ των οποίων 67% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2014 είχε εκδοθεί κληρονομητήριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με το οποίο περιέρχονται στην περιουσία του μητροκτόνου, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο αδέλφια του (τον κ.Τσ. Κουφάδη και την αδελφή του κ. Μελίνα Μπατζακάκη), τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης, ενώ αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Τα τρία δε αυτά παιδιά της την κληρονόμησαν κατά ποσοστό ενός τρίτου εξ αδιαιρέτου έκαστο στο σύνολο της κληρονομιαίας περιουσίας της.

Σημειώνεται ότι η Ιεροβασίλη είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα.

Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συνιδιοκτήτρια και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεννάδι, σε ένα οικόπεδο στη Σάλακο και σ΄ ένα τμήμα οικοπέδου στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.
 Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα στην Alpha Bank και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.

Ο μητροκτόνος με την Ρωσίδα σύντροφό του βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο.
 Ο Νικόλαος Μπατζακάκης ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει.

Η τελευταία εισήλθε στο χώρο της κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της.
Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, ο Νικόλαος Μπατζακάκης συνέχισε να επιφέρει σε αυτήν πλήγματα και στο μπροστινό μέρος του σώματός της, καταφέρνοντας σε αυτήν συνολικά δεκατρία τραύματα (νυγμούς-τομές).

Από τα ανωτέρω πλήγματα το θύμα δεν κατέληξε αμέσως. Τότε η Ρωσίδα φέρεται, ενώ παρακολουθούσε απαθής, ενθαρρύνοντας με την παρουσία της τον δράστη, να του ζήτησε να την αποτελειώσει, παροτρύνοντας τον με την έκφραση “αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές”.

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, σε ανταπόκριση των παροτρύνσεών της, ο δράστης προσέγγισε εκ νέου το θύμα και κατάφερε σ’ αυτήν ένα τραύμα στο λαιμό.
Αμέσως μετά και λόγω του ό,τι το πάτωμα είχε πλημμυρίσει από το αίμα του θύματος, τη μετέφεραν στα αριστερά της κουζίνας (όπου και ανευρέθη), καθάρισαν τον τόπο του εγκλήματος και δη το αίμα και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, πέταξαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους σε σακούλες, πλύθηκαν και φόρεσαν καθαρά ρούχα και υποδήματα.

Πηγή: dimokratiki.gr


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Χάος στην Εθνική Οδό - Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved