ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βάρβαρα Φύτρου που έχασε την οικογένειά της στη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βάρβαρα Φύτρου που έχασε την οικογένειά της στη φονική πυρκαγιά
InTime

Κατάθεση για πρώτη φορά έδωσε ενώπιον του ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη η Βάρβαρα Φυτρου, που έχασε την οικογένεια της στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Αν. Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει» είπε σε δηλώσεις.

«Κατέθεσα όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν» είπε αναφέρουν στο περιεχόμενο της κατάθεσής της, καταλήγοντας ότι «η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση».

Την ευχή να είχε ενδιαφερθεί η εισαγγελία για την υπόθεση στο Μάτι, όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου εξέφρασε δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

«Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου. Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου. Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον καλούμε με την αίτηση μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας γιατί στο κάτω κάτω η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Την έκανε εξαιρετικά ο κ. Ανακριτής και τους λέει ξέρετε δεν είναι πλημμελήματα είναι κακουργήματα πάρτε τα και λένε όχι. Γι’ αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει. Εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση» δήλωσε ο κ. Καπερνάρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμανάκης: H υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου αφορά 12χρονο κορίτσι