ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μένιος Φουρθιώτης - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σε πλήρη εξέλιξη τρεις έρευνες σε βάρος του

menios fourthiotis

Στο μικροσκόπιο τριών εισαγγελικών λειτουργών βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, που ερευνάται για το καταγγελλόμενο «μπουκάρισμα» στο υπουργείο Εργασίας, τα ποσά που έλαβε από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αλλά και την υπόθεση της πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας που φέρεται να χρησιμοποιούσε.

Μάλιστα, για την υπόθεση της πλαστής ταυτότητας, ο Μένιος Φουρθιώτης αναμένεται να κληθεί σύντομα από τον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο. Την περασμένη εβδομάδα εστάλησαν ερωτήματα σε υπηρεσίες και υπουργεία προκειμένου να υπάρχει πλήρης γνώση της έκτασης χρήσης της ταυτότητας και μόλις ληφθούν οι απαντήσεις, ο παρουσιαστής θα κληθεί σε εξηγήσεις από τον εισαγγελικό λειτουργό.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ζήτησε να διερευνηθεί η προσπάθεια του Μένιου Φουρθιώτη να εμφανιστεί ως δημοσιογράφος για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες και υπουργεία. Στην ίδια δικογραφία έχει συσχετισθεί και ο φάκελος που έφτασε στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία όμως δεν του χορηγήθηκε ποτέ.

Στην εισαγγελία της Αθήνας υπάρχει σε εξέλιξη και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του 36χρονου παρουσιαστή, η οποία αφορά στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η υπόθεση ανέκυψε έπειτα από την δημόσια καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, που περιέγραψε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του παρουσιαστή του στο Υπουργείο Εργασίας συνοδεία μπράβων την περίοδο υπουργίας του. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Χαϊδω Ζουγρή, η οποία έχει αναθέσει την προανάκριση στο τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται, ότι για να ερευνηθεί και να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης του πρώην υπουργού, ερευνάται το μέγεθος των ποσών που εισέπραξε μέσω προγραμμάτων από το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια θα αρχίσουν να καλούνται υπάλληλοι του υπουργείου, αλλά και ο ίδιος ο πρώην υπουργός προκειμένου να καταθέσει πλέον και επίσημα όσα συνέβησαν.

«Είμαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε, ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης.

Η έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας

Ωστόσο, ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται και στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, που τον ερευνά για τα αδικήματα της απάτης και της απόπειρας απάτης. Η έρευνα προκλήθηκε έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τις πληροφορίες και τα δεδομένα του φορολογικού προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη.

Αρμόδιες πηγές, αναφέρουν στο Newsbomb.gr, ότι για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου ο παρουσιαστής κατάφερε να λάβει περίπου από 60.000 ευρώ επιδότηση από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μαζί με δύο συνεργάτες του μέσω δύο εταιρειών. Ο παρουσιαστής φέρεται να δήλωσε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μισθό 56.000 ευρώ σε καθεμία από τις δύο εταιρίες, με αποτέλεσμα οι συνολικές αποδοχές του για δύο μήνες να εμφανίζονται στις 224.000 ευρώ. Με αντίστοιχες δηλώσεις εμφανίζονται και δύο συνεργάτες του, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιδότησης για την εργασία τους στην τηλεόραση, με ονομαστικό μισθό επίσης 56.000 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο ακριβώς μήνα ο μισθός των συγκεκριμένων εργαζομένων ήταν 1.300 ευρώ μεικτά.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έβαλε στην τσέπη από το πρόγραμμα 31.200 ευρώ, ενώ άλλα τόσα έλαβαν συνολικά οι δύο συνεργάτες του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 36χρονος συγκέντρωσε συνολικά 62.400 ευρώ. Μάλιστα, όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να αποσπάσει τόσα χρήματα, φέρεται να δήλωσε μισθό 85.000 ευρώ μεικτά τον Νοέμβριο για να αποκομίσει μεγαλύτερα κέρδη. Η οικονομική εισαγγελία, εκτός από τον έλεγχο του φορολογικού του προφίλ, έχει ήδη προχωρήσει και σε έρευνα σχετικά με τις δύο εταιρίες, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη πρώτη για τα self tests: Με αρνητικό αποτέλεσμα η προσέλευση των εργαζομένων - Ποιους αφορά