ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Συγκλονιστικές στιγμές στη δίκη της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Συγκλονιστικές στιγμές στη δίκη της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της

Η δολοφονία που είχε συγκλονίσει τη χώρα - Κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία της δίκης της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της στην Αγία Βαρβάρα

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη για άγρια δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα από την 15χρονη κόρη της και δύο 17χρονους φίλους της. Τα τρία παιδιά, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ανηλικότητάς τους.

Η δολοφονία είχε συγκλονίσει τη χώρα τον Νοέμβριο του 2020, όταν η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από συγγενικό της πρόσωπο δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη στο πρόσωπο και στον λαιμό. Από εκείνη την ημέρα η 15χρονη κόρη της αλλά και ο 17χρονος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έμενε στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, είχαν εξαφανιστεί, με τις αστυνομικές Αρχές να τους τοποθετούν από την πρώτη στιγμή κάδρο των υπόπτων για τον φόνο.

Τελικά οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα σε τυχαίο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. σε εγκαταλελειμμένο ΙΧ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αμέσως μεταφέρθηκαν στην αστυνομία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κίνητρο του φόνου ήταν τα χρήματα, με την 15χρονη να αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας και τα δύο αγόρια να κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο του φόνου ήταν τα 10.000 ευρώ που είχε λάβει λίγες ημέρες νωρίτερα η άτυχη 50χρονη, από την πώληση του αυτοκινήτου, που ανήκε στον σύζυγο της, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη ζωή ένα χρόνο νωρίτερα. Σκοπός των κατηγορουμένων, φαίνεται πως ήταν να αποσπάσουν τα χρήματα και να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήθελαν να πάνε στη Ρουμανία, από όπου κατάγεται ο 17χρονος σύντροφος της 15χρονης, που ζούσε στο σπίτι της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα το τελευταίο εξάμηνο. Ο λόγος της φυγής φαίνεται πως ήταν οι καβγάδες και οι εντάσεις, καθώς η 15χρονη φερόταν να κατηγορεί τη μητέρα της πως την καταπιέζει και την 50χρονη να έχει ενστάσεις για τη σχέση της με τον 17χρονο και τον γενικότερο τρόπο ζωής της.

Μια απειλή της μητέρας ότι θα κλείσει την κόρη σε αναμορφωτήριο αποτέλεσε την αφορμή που έκανε τη 15χρονη και τον 17χρονο να συναποφασίσουν τη δολοφονία της. Την πρώτη φορά φέρονται να επιχείρησαν να την σκοτώσουν ρίχνοντας υπνωτικά χάπια σε κάποιο ρόφημα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τελικά, ο 17χρονος Ρουμάνος βρήκε έναν Έλληνα συνομήλικό του και το μοιραίο απόγευμα, έδεσαν την 50χρονη με υφασμάτινες ζώνες στο κρεβάτι. Ο 17χρονος Ρουμάνος φέρεται να της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο, ενώ ο 17χρονος Ελληνας φέρεται να τη μαχαίρωσε 20 φορές.

Κατά την ανάκριση, η 15χρονη είχε πει στην απολογία της: «Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Το χρονοδιάγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας - Από 5 Μαΐου στο πρόγραμμα και της J&J