ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τον Ιούνιο συνεχίζεται η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για κακοποίηση ανηλίκου

Τον Ιούνιο συνεχίζεται η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για κακοποίηση ανηλίκου

Παρά την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου, προτάθηκε και τελικά αποφασίστηκε διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου.

Σε διακοπή για τις 17 Ιουνίου οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην συνεργάτη των Πυξ Λαξ, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο 69χρονος μουσικός επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο μουσικός είχε καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ του είχα χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση.

Σήμερα, η δίκη του μουσικού στο Εφετείο διεκόπη εκ νέου καθώς ο συνήγορός του ενημέρωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο, λόγω ανειλημμένης άλλης επαγγελματικής υποχρέωσης, καθώς αγόρευε – όπως ειπώθηκε- σε άλλη δίκη). Παρά την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου, προτάθηκε και τελικά αποφασίστηκε διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο 69χρονος, ο οποίος αύριο απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών. Ο παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας συνήγορος κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου. Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει».