ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μαρούσι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη 17χρονη

Μαρούσι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη 17χρονη

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία στη 17χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε η 17χρονη, η οποία φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 22χρονη φίλη της στο σπίτι της στο Μαρούσι.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων.

Πώς έγινε η δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη πήρε ένα κουζινομάχαιρο και χτύπησε με μανία τη φίλη της, μέχρι να τη σκοτώσει. Η δράστις φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να λαμβάνει βαριά θεραπευτική αγωγή. Ο πατέρας της 17χρονης είναι γνωστός γιατρός του Αμαρουσίου, ενώ η μητέρα της είναι εκπαιδευτικός, και σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ήταν που ενημέρωσε τις Αρχές για το άγριο έγκλημα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την Αστυνομία ενημέρωσε η γιαγιά της 17χρονης λέγοντας πως έχει σκοτώσει την 22χρονη φίλη της.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε στις 18:20 της Κυριακής (11/12) με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να φτάνουν στο σημείο και να περνούν χειροπέδες στη 17χρονη. Η ανήλικη κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή της στον εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ο εισαγγελέας να ζητήσει και μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν εξετάσει τη 17χρονη. Το κορίτσι ήταν μαθήτρια Γ’ Λυκείου και θεωρητικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όμως, όπως λένε οι περίοικοι είχε εγκαταλείψει το σχολείο και παρουσιαζόταν ως ένα προβληματικό πρόσωπο στη γειτονιά. Σύμφωνα με αναφορές, η 17χρονη και η 22χρονη είχαν γνωριστεί το καλοκαίρι του 2022…

Οι ανακοινώσεις της οικογένειας και του δικηγόρου της 17χρονης

Την υπεράσπισή της ανέλαβε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ενώ υπενθυμίζεται πως ο πρώτος που βρήκε την 22χρονη μέσα σε μια λίμνη αίματος και ειδοποίησε τις Αρχές ήταν ο πατέρας της 17χρονης. Η κόρη του λίγο νωρίτερα είχε πάρει ένα μαχαίρι και είχε κατακρεουργήσει τη φίλη της με αλλεπάλληλες μαχαιριές σε λαιμό και σώμα.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια της 17χρονης αναφέρει πως «είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας. Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, συναισθανόμαστε πλήρως την οδύνη τους για τον άνθρωπό τους. Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν μια υπέροχη φιλία η οποία δυστυχώς παρεκτράπη παρά τη θέλησή μας και την έντονη αντίδρασή μας».

Σύμφωνα με τους γονείς της, «η κόρη μας είναι ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δυστυχώς παρά την ιατρική βοήθεια που της παρείχαμε από την αρχή της εφηβικής της ηλικίας σε αναρίθμητους παιδοψυχίατρους – ψυχολόγους δεν κατέστη δυνατό να θεραπευθεί. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε η κόρη μας με σκοπό να μην βλάψει κανέναν άλλον εις το μέλλον και τελευταίο τον εαυτό της. Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας γνωρίζουν ότι ο πόνος της απώλειας του παιδιού τους θα ακολουθεί όλους μας για πάντα στη ζωή».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 17χρονης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «έλαβα εντολή από τους γονείς της δεκαεπτάχρονης στο Μαρούσι προκειμένου να υπερασπιστώ την κόρη τους που φέρεται πως τέλεσε ανθρωποκτονία εναντίον της 22χρονης φίλης της. Όταν ενημερωθώ από την κυρία Ανακρίτρια και λάβω γνώση της δικογραφίας και των συνθηκών του εγκλήματος, τότε θα μπορώ με βεβαιότητα να ενημερώσω την κοινή γνώμη για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Σίγουρα τα εγκλήματα πάθους όπως το συγκριμένο έχουν πολλές νομικές διακλαδώσεις, αναλύσεις και λεπτομέρειες. Σήμερα θρηνούν δύο οικογένειες και όχι μία. Η οικογένεια της ανήλικης δράστιδος και η οικογένεια του θύματος. Εκπροσωπώντας την φερόμενη ως δράστιδα και έχοντας την ιδιότητα του πληρεξουσίου και αντικλήτου δικηγόρου της σας παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση της οικογένειάς της» προσθέτει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις

Άγριο έγκλημα στο Μαρούσι: Μετά τον καυγά τη μαχαίρωσε στον λαιμό

Μαρούσι: Άγρια δολοφονία 22χρονης με μαχαιριές στον λαιμό