ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: 5 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για ασέλγεια

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: 5 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για ασέλγεια

Να κριθεί ένοχος για όσα κατηγορείται είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο εισαγγελέας της έδρας, χαρακτηρίζοντας τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ως έναν άνθρωπο με «διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και ενοχές»

Σχεδόν στο μισό μειώθηκε η ποινή του 70χρονου πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Στην απόφαση μειοψήφισαν 3 ένορκοι που έκριναν ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών. Ωστόσο, στη συνέχεια το δικαστήριο χορήγησε στον κατηγορούμενο δυο ελαφρυντικά με την ποινή του να μειώνεται από 12 χρόνια κάθειρξης στον πρώτο βαθμό, σε πέντε έτη. Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, οι δικαστές αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης.

Να κριθεί ένοχος για όσα κατηγορείται είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο εισαγγελέας της έδρας, χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο με «διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και ενοχές». Ειδική μνεία έκανε στην κατάθεση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ, η οποία και είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη λέει την αλήθεια. «Τα ευρήματα της μάρτυρα είναι αντικειμενικά. Το παιδί αυτό επαναβίωσε τα τραύματα του, τα όσα λέει δεν μπορεί να είναι κατασκευασμένα, ούτε αποκύημα φαντασίας». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως και η κατάθεση της ανήλικης ήταν σαφής και με λεπτομερή περιγραφή.

«Δεν έχω κανένα ενδοιασμό και καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε αυτές τις πράξεις σε βάρος του παιδιού. Δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση. Είναι μέλος ενός συγκροτήματος, εξέθεσε το λαοπρόβλητο μουσικό συγκρόυητα που έγινε αντικείμενο ινδάλματος των νέων και ο ίδιος εκτέθηκα και αμαυρωσε τη πορεία του» είπε κλείνοντας την αγόρευση του.

«Δεν έχω κάνει τίποτα! Ζω ένα μαρτύριο!»

Στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αναφέρθηκε στην αρχή της απολογίας του ο 70χρονος μουσικός. «Είμαι 5 μήνες σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, έχω περάσει αρκετές λοιμώξεις. Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για το προστάτη. Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο» είπε ο κατηγορούμενος.

Αναφέρθηκε στις σπουδές και τη μέχρι τώρα πορεία του και στη συνέχεια μίλησε για τη γνωριμία του με την οικογένεια της ανήλικης. «Στον Ωρωπό, πηγαίναμε με την τρίτη σύζυγό μου που είναι εκπαιδευτικός από το 2008.
Μας είχαν καλέσει αυτοί το Πάσχα του 2009 και μας είπαν για ένα σπίτι που ήταν ακριβώς απέναντι και ανήκε στον ξάδερφο της, μας πρότεινε να το νοικιάσουμε. Το κάναμε γιατί το ήθελε η σύζυγός μου. Το 2011 πήγαμε λίγο πριν το Πάσχα. Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε απογεύματα στο σπίτι τους στο ισόγειο, είχε βεράντα και εκεί ερχονταν και τα παιδια τους. Οι σχέσεις μας ήταν τυπικές και κοινωνικές, δεν ήμασταν φίλοι, δεν κάναμε παρέα εκτός από αυτά».

Ο κατηγορούμενος απέδωσε σε λόγους εκδίκησης την κατηγορία σε βάρος του επειδή δεν κατάθεσε όσα ήθελε το ζευγάρι σε αντιδικία τους με τρίτο πρόσωπο. «Όταν αρνήθηκα αυτή μου είπε «θα σε γ**** ρε π***». Το κατάφεραν. Με βάλανε φυλακή. Για κάτι που δεν έχω κάνει» είπε και συμπλήρωσε πως δεν παρενόχλησε ποτέ το παιδί αλλά οι γονείς έκαναν την ανήλικη να πιστέψει ότι όντως υπήρξε θύμα εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.