ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Folli Follie: Νέο «πάγωμα» της δίκης - Ξεκινά το Σεπτέμβριο

Δίκη Folli Follie: Νέο «πάγωμα» της δίκης - Ξεκινά το Σεπτέμβριο

Στον «πάγο» μπαίνει ξανά η δίκη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie με το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων να διακόπτει πριν ακόμα ξεκινήσει για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά το προσωρινό «μπλόκο» στην υπόθεση μπήκε εξαιτίας κωλύματος στο πρόσωπο της εισαγγελέως της έδρας με το ραντεβού των διαδίκων να ανανεώνεται τελικά για το νέο δικαστικό έτος.

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης, ενώ συνολικά στο εδώλιο βρίσκονται 10 κατηγορούμενοι.

Θα δικαστούν ως αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, εμπνεύστηκαν και διηύθυναν μια μεγάλη κομπίνα με παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας τους, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρεία.

Οι Δημητρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δικάζονται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη), της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Σημειώνεται, ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικαζόταν το οικονομικό σκάνδαλο που έφτασε μέχρι την Κίνα, με ένα σκεπτικό «καταπέλτη» κατά της Πολιτείας ανακοίνωσε την αναβολή της υπόθεσης για τις 19 Ιουνίου 2023.

Ο λόγος αναβολής της δίκης ήταν η παρατεταμένη αποχή των δικηγόρων από δίκες που αφορούν σε αδικήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία δικών στην οποία ανήκει και το σκάνδαλο της Folli Follie. Πλέον η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή, με διαφορετικούς δικαστές να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία και να καλούνται να δικάσουν την υπόθεση.

Αντίστοιχα, όλα τα αιτήματα των δυο πλευρών θα υποβληθούν ξανά (σς: διαδικασία που απαιτεί αρκετές συνεδριάσεις), αλλά και οι μάρτυρες θα καταθέσουν από την αρχή, ενώ στην προηγούμενη δίκη είχαν ήδη καταθέσει 22 πρόσωπα!