ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσδιορίστηκε η δίκη για Μαλένα και Ίριδα - Ποτέ θα καθίσει ξανά στο εδώλιο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσδιορίστηκε η δίκη για Μαλένα και Ίριδα - Ποτέ θα καθίσει ξανά στο εδώλιο
Eurokinissi

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη παράλληλα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Αντιμέτωπη με ενδεχόμενο να καθίσει ταυτόχρονα στο εδώλιο δυο δικαστηρίων βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η δίκη της οποίας για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας προσδιορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν, το δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας δεν θα έχει εκδώσει απόφαση έως τότε, περίπτωση κατά την οποία η 34χρονη θα δικάζεται παράλληλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο στο βούλευμα που είχε εκδώσει τον Μάιο, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Νίκου Πασχάλη, που ζήτησε να παραπεμφθεί η 34χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για το θάνατο των παιδιών της. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι δικαστές υιοθέτησαν το περίφημο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που βρήκαν ως αιτία θανάτου των δυο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό, ο οποίος «βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών», αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Όπως σημειώνουν οι δικαστές, από τις καταθέσεις του προσωπικού του νοσοκομείου προκύπτει πως οι γιατροί ειδοποιήθηκαν από την 34χρονη όταν πια η Μαλένα δε βρισκόταν στη ζωή. «Από τις ένορκες καταθέσεις της ιατρού Νικήτα Μαρίας και των νοσηλευτριών Κ. Κωνστάντου και Αγγ. Παπαγεωργοπούλου, περί ώρα 17.15 της 13-4-2019 η Μαλένα ήταν άσφυγμη, απνοϊκή, με μυδρίαση και τα άκρα της δεν ήταν θερμά. Αντιστοίχως, από της από 16 και 19-5-2022 ένορκες καταθέσεις του ιατρού Κ. Τζιούβα, περί τα 8-10 λεπτά αργότερα, ο ίδιος διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς αρτηριακή πίεση, κόρες σε μυδρίαση χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, ωχρό προς κυανό δέρμα και με σχετικά ψυχρά άκρα, δηλαδή νεκρό».