ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ισόβια στον Πακιστανό που σκότωσε τη 17χρονη για το Κοράνι - Τι ανέφερε στην απολογία του

Ισόβια στον Πακιστανό που σκότωσε τη 17χρονη για το Κοράνι - Τι ανέφερε στην απολογία του

Ο 22χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 17χρονης φίλης του στο Περιστέρι.

«Ας σας συγχωρήσει ο Θεός στον οποίο πιστεύετε, γι’ αυτό που κάνατε!» είπε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στον 22χρονο Πακιστανό που δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2022 την 17χρονη φίλη του Νικολέττα στο Περιστέρι επειδή μίλησε άσχημα για το Κοράνι!

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό ενώ μέλη της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη του εγκλήματος κατά την αποχώρηση του από τα δικαστήρια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Επεισόδιο σημειώθηκε και κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, όταν ο πατέρας του θύματος φώναξε απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, «μην με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή».

Μάλιστα, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα εκτός δικαστηρίων προκειμένου να ηρεμήσει, ενώ εκείνος βγαίνοντας από την αίθουσα μονολογούσε λέγοντας «να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να την χάσω με αυτόν τον τρόπο να μου την στραγγαλίσουν;».

Η απολογία

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι με την 17χρονη διατηρούσε σχέση επί 1,5 χρόνο και ζούσαν μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της στο Περιστέρι.

«Θα έφευγα για την Ιταλία. Εκείνη άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ. Την έσπρωξα από το κρεβάτι, της λέω «κάτσε εκεί». Συνέχιζε να βίζει εμένα και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα. Την έπιασα από το λαιμό και άρχισα να της λέω «ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;».

Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει να συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι» είπε στους δικαστές και χαρακτήρισε λάθος το ότι δεν κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο.

«Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στο Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη. Έμαθα ότι πέθανε την άλλη μέρα, από τον πατέρα μου. Έμαθα από το ίντερνετ ότι είναι νεκρή και πήρα τηλέφωνο. Του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα, με ρώτησα τι έγινε, του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει» ανάφερε και συμπλήρωσε κλείνοντας: «Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω».

Νωρίτερα κατέθεσε ως μάρτυρας ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος υποστήριξε πως από την αρχή δε συμφωνούσε με το δεσμό της κόρης του. «Ήθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μην δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Με λυγμούς κατέθεσα η αδελφή της 17χρονης υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος ζήλευε τη Νικολέττα. «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλεια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δυο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματα του. Μια εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει «μαμά, περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω» κατέθεσε το κορίτσι.