ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο»: Σωρεία υποθέσεων ψευδών γνωματεύσεων ψυχολόγων κατά πατεράδων

«Επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο»: Σωρεία υποθέσεων ψευδών γνωματεύσεων ψυχολόγων κατά πατεράδων

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι υποθέσεις ψευδών γνωματεύσεων ψυχολόγων περί κακοποίησης ή «ασέλγειας» του ενός γονέα -συνήθως του πατέρα- από τον άλλον, με τα δικαστήρια να έχουν εκδώσει σωρεία αποφάσεων που αποκρούουν την επαίσχυντη συκοφαντία. Ωστόσο, η Δικαιοσύνη κινείται με αργούς ρυθμούς ώστε να βάλει ένα «στοπ» στη νοσηρή αυτή κατάσταση, που καταστρέφει οικογένειες, υπολήψεις, και, το σημαντικότερο, παιδικές ψυχές…

Το Newsbomb.gr έχει αναδείξει με ρεπορτάζ του την ανεξέλεγκτη κατάσταση, με γονείς να σύρονται σε κατηγορίες ακόμα και για το πιο επαίσχυντο των εγκλημάτων, και μετά από καιρό να αθωώνονται πανηγυρικά, και ενώ η ζωή τους έχει καταστραφεί, όπως κι ο δεσμός με τα τέκνα τους, που είναι και τα πραγματικά θύματα.

Η υπόθεση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., που εδώ και μήνες βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών και σε βάρος της βρίσκονται δύο ελεγκτικές διαδικασίες -η μία από το Εσωτερικών Υποθέσεων και η άλλη από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ.- είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, που καταδεικνύει και το μέγεθος του του προβλήματος.

Οι παράλληλες αυτές έρευνες διαρκούν πάντως εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, παρά τα πλείστα όσα δικαστικά βουλεύματα. Μάλιστα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα η συγκεκριμένη διορίστηκε ως αναπληρωματική ψυχολόγος στα… ψυχομετρικά τεστ για τις προσλήψεις στο νεοσύστατο σώμα της δικαστικής αστυνομίας! Έξαλλοι πατεράδες έκαναν διάβημα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να ληφθεί η πρωτοφανής απόφαση της καθαίρεσής της από τη θέση, μόλις δύο 24ωρα αργότερα.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr, έκτοτε ελέγχεται με εισαγγελική εντολή και ο διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας που την τοποθέτησε εκεί, αν και ήταν ο ίδιος που είχε διατάξει την ΕΔΕ εις βάρος της και είχε γνώση των δικαστικών κρίσεων εναντίον της, όπως και των ποινικών ερευνών εις βάρος της.

Διαβάστε αποσπάσματα από την αναφορά:

Παραμένει απορίας άξιον πάντως, τι είναι αυτό που καθυστερεί τις Αρχές από την έκδοση πορίσματος, αν και διαθέτουν σωρεία δικαστικών αποφάσεων εις βάρος της.

Το ζήτημα απασχολεί όπως είναι επόμενο, και μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr, και τις ενώσεις των ψυχολόγων, που βλέπουν το κύρος της επιστήμης τους να καταρρακώνεται μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Δρα. Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, Κλινική Ψυχολόγο & Νευροψυχολόγο Παιδιών & Ενηλίκων, Δικαστική Πραγματογνώμων σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και στο Διεθνή Επιπρόσθετο Μηχανισμό για τα Ποινικά Δικαστήρια των Ηνωμένων Εθνών (The International Residual Mechanism for Criminal Tribunals, United Nations), Τεχνική Σύμβουλος/Ειδική Επιστήμων.

Η ίδια, μας καταγγέλλει ότι έχει στην κατοχή της «επικίνδυνες, ψευδείς και πλαστές για το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον ψυχολογικές και ψυχιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες προέρχονται από τους εν λόγω ειδικούς από διάφορα μέρη της Ελληνικής Επικράτειας και αφορούν γονείς που έχουν ψευδώς κατηγορηθεί ότι έχουν ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά τους και αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές κυρώσεις, αφού αυτές αφορούν την εργαλειοποίηση και την ψυχική κακοποίηση των ανήλικων παιδιών, την ψυχική και οικονομική εξόντωση των κατηγορούμενων γονέων, την αποξένωση των κατηγορούμενων γονέων από τα παιδιά τους».

Όπως προσθέτει, «τα αποδεικτικά στοιχεία αφορούν σε ψευδείς ζωγραφιές, απόκρυψη επιστημονικών στοιχείων, υποβολή των ανηλίκων παιδιών σε ψευδείς αναμνήσεις, σοβαρή έλλειψη αμεροληψίας και δόλο».

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη δεσμεύεται ότι θα καταθέσει τα εν λόγω σοβαρά στοιχεία στις Αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Οι αποκαλύψεις αυτές άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και όπως πληροφορείται το Newsbomb, αντίστοιχη «φάμπρικα» υπάρχει και στο νησί της Κέρκυρας, ωστόσο μέχρι στιγμής, η Δικαιοσύνη καθίσταται ανίκανη να υπερασπιστεί, τον εαυτό της, ουσιαστικά…

Σχετικές ειδήσεις